Gå til sidens hovedinnhold

Kjære førsteklassing: – Ikke glem at videregående kun er tre år av livet

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ingen tvil om at Videregående er krevende på mange forskjellige måter. Det er karakterer som skal settes, foreldre som skal tilfredsstilles, og vennegjenger som forandres. Man begynner å bli voksen, men sliter muligens med å stå på egne bein foreløpig.

Puls-kommentar Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Men førsteklassinger, og alle som synes videregående er vanskelig, ikke glem at du kun er her i tre år.

Venner kommer og går, og folk forandrer seg. Det er ikke verdens undergang om man mister noen av de man var med på ungdomsskolen. Man blir gjerne opptatt av forskjellige ting, og jeg vet at mange synes det er vanskelig når dette skjer, men er man ekte venner, finner man tilbake til hverandre uansett.

Mange føler også man vil være en del av «de kule». De som er «kule» på videregående er ikke nødvendigvis de kule etter videregående, eller de beste vennene.

Det er ikke farlig å melde seg litt ut fra det og finne nye venner. Tenk litt over hvem som gjør deg godt og som virkelig er glad i deg, og hvem du føler du bare prøver å bli en del av.

Russetiden er ikke livet, og det er ingen som bryr seg om hvem som hadde «kulest» russegruppe om 5 år.

Klart at russetiden er gøy, men man ikke være på van eller buss. Det står ikke mellom liv og død, selv om det kanskje føles sånn for mange. Om du ikke har lyst til å bruke masse penger eller å jobbe kjempemasse, så ikke gjør det. Du kan ha en fin russefeiring uansett.

LES OGSÅ: Forbereder seg til russetiden: – Er det verdt alt stresset?

Dere som går i første har allerede valgt linje, men det går fortsatt an å bytte om man angrer. Ikke velg linje ut ifra hvor vennene dine går. Det er din framtid og utdanning, og et valg som er bra for noen andre er ikke nødvendig best for deg. Ikke vær redd for å miste kontakt med vennene dine bare for å gå en annen linje. De ekte mister du ikke kontakt med, og der kontakten mistes var det kanskje ikke verdt å bruke tid på uansett.

Et gjennomsnittlig menneskeliv i Norge i dag, varer rundt 85 år. Tre år i forhold til 85 år er ingenting. Selv om her og nå virker som hele verden, så går det fortere over enn du tror.

Det er ikke farlig å ikke være populær- innerst inne er det ingen som bryr seg om du er det eller ikke.

Det som er viktig er at du tar valg som gjør deg godt, og fokuserer på å ha det så bra som mulig. Ikke glem at vi i utgangspunktet går her for å ta utdannelse og skape våre egne liv, og alt annet bør man ikke ta altfor seriøst!

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken