Ligge på stranda eller jobbe i sommer?

- Med sommerjobb kommer nytt nettverk og ny mennesker, skriver Helene.

- Med sommerjobb kommer nytt nettverk og ny mennesker, skriver Helene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Helene har vært i konflikt med seg selv om hun skal ta helt fri eller benytte skolefri til å tjene penger.

DEL

PulsSommeren er nå rett rundt hjørnet! Eller ikke egentlig, men de fleste av oss skoleelever liker å tenke det, for å presse oss gjennom den siste delen av skoleåret.

Dette betyr også at noen har begynt å tenke på å skaffe seg sommerjobb.

LES OGSÅ: – Sommerjobb gir deg god erfaring videre

Sommerferien er jo den lengste ferien. Det betyr mange timer ledig til jobb, for det føles som så uendelig mange dager med fri. Flere lager mange planer med venner og familie og finner på masse moro både i Norge og utlandet.

Og poff, så er de ledige fridagene borte.

Mange ønsker jo også å jobbe, for det er mange fordeler. Ikke minst får man penger. Noe som er ganske bra, fordi mange bruker penger på ting som klær og mat som koster mye, uten å tenke på at alle småbeløpene blir en del penger. Så på den positive siden, er det godt å tjene litt penger når man har fri.

I tillegg til å tjene penger, og begynne å bygge opp en liten kapital, så får man arbeidserfaring. Når man etter videregående og eventuelle studier skal ut i arbeidslivet, så er det greit med litt erfaring. Ikke minst kan man også ha sommerjobb mens man studerer.

For du kan blant annet møte nye mennesker og tilegne deg mye ny kunnskap og skape et begynnende nettverk.

NAV: – Slik sikrer du sommerjobben!

Selv ønsker jeg gjerne å jobbe i sommerferien. Men jeg ser jo dessverre at etter alle feriene og planene er lagt, så er det få fridager igjen. Jeg har også vært i konflikt med meg selv om jeg skal ta helt fri eller faktisk begynne de mange timene med arbeid. For hva skal man prioritere i sommeren?

En venninne av meg kommenterte en gang dette, og sa at i sommerferien så skal man ta seg helt fri fra skole og kan faktisk fokusere på andre ting som å jobbe. Det synes jeg virkelig var godt sagt.

Allikevel kan det være vanskelig å kople av. For etter et helt skoleår er hjernen virkelig belastet etter mye ny kunnskap og hard jobbing. Da kan det heller være greit å tilbringe tiden på stranda, bli brun og la tankene rømme.

Sommerferien er en fin tid for å legge inn mange timer med jobb, men for all del, husk også å gi deg selv fri!

LES OGSÅ: Karakterer på godt og vondt

LES OGSÅ: Gode råd til skoleelever: Slik unngår du å gå i «Luksusfellen» 

Artikkeltags