Unødvendige dager på skolen | Helene Nordrum Grun

Helene mener de siste ukene på skolen er unødvendige, fordi man ofte ikke gjør noe nyttig.

Helene mener de siste ukene på skolen er unødvendige, fordi man ofte ikke gjør noe nyttig. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De siste dagene på skolen er unødvendige og bør endres for framtidige elever, skriver Helene i ukas Puls- kommentar.

DEL

PulsSkoleåret nærmer seg slutten, og jeg tipper alle er klare for ferie. For ferie smaker godt etter nok et hardt skoleår med jobbing. Spesielt etter de siste par ukene og eksamensperioden. Allikevel er det noe merkelig med disse siste par ukene.

Det er tre hele uker hvor vi gjør absolutt ingenting.

Jeg er nå ferdig med vg2 og sitter og ser på vg3 elevene som er i ekstase over å være ferdig med 13 års skolegang. Snart er det min tur. Jeg hadde en skriftlig eksamen i slutten av mai noe som betydde at jeg ikke måtte ha muntlig eksamen i juni. Trekket for muntlig var tirsdag 5. juni og lærerne måtte sette termin og standpunktkarakterer fredagen før. Noe som vil si at jeg hadde min siste prøve fredag 1. juni.

Skolen slutter 21. juni, så det blir 14 skoledager fordelt på tre uker på skolen uten noe seriøst arbeid, en halv måned uten undervisning.

De siste tre ukene får vi mye avspasering, eller fri som vi kaller det. Mange lærere er opptatt med eksamener så noen dager kan vi sove lenger, og andre dager slutte tidligere. I denne varmen som har vært den siste tiden er det i hvert fall deilig med litt tid utenfor skolebenken.

Men hvorfor er det i det hele tatt nødvendig å være på skolen?

Jeg går på Medier og kommunikasjon som er et studiespesialiserende utdanningsløp på Hønefoss videregående, men de som går yrkesfag driver og forbereder seg til eksamener som kommer rett før skolen slutter. For dem er det riktignok ikke ferie enda, og jeg synes eksamensdatoene våres kunne blitt lagt litt senere også.

Jeg hører flere av mine egne lærere og lærere til venner av meg snakke om å begynne på neste års pensum i fag som ikke er avsluttende. Men hvilken hensikt har dette?

Da det meste mest sannsynlig er glemt over den to måneder lange sommerferien. I noen fag rakk vi heller ikke å bli helt ferdig med det siste kapittelet i boken, noe som egentlig er ganske synd. Jeg føler meg svindlet av utdanningsdirektoratet for en mulighet til å lære og innta mer kunnskap.

Enten burde vi få helt fri, eller så må undervisningen for det pågående skoleåret fortsette.

Jeg skjønner at det er mye logistikk som skal til for å legge opp alle eksamenene for så mange elever i løpet av en drøy måned.

Allikevel håper jeg at slutten av skoleåret blir lagt opp mer optimalt for de framtidige elevene på videregående.

LES OGSÅ:

Artikkeltags