Nora Prøsch Meier: Lærerikt og motiverende for oss elever

Nora skriver om skoleturer og at det er positivt at så mange får tilbud om det.

Nora skriver om skoleturer og at det er positivt at så mange får tilbud om det. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ukas Puls-kommentar handler om skoleturer. Les hvorfor Nora beskriver de som motiverende.

DEL

Meninger

Six Flags i California, tyrefekting i Spania og Auschwitz i Polen. Dette er noen av opplevelsene mine medelever husker best fra sine skoleturer. Å dra på skoletur byr på spennende destinasjoner, minnerike opplevelser og ny innsikt og forståelse for verden. På de videregående skolene i regionen har elever i flere år fått muligheten til å reise på tur i 2. og 3. klasse.

Jeg føler meg heldig og er takknemlig for at min skole arrangerer slike utenlandsturer. Man lærer utrolig mye og får fordypet seg i faget sitt på en helt spesiell måte. Enten om du drar til Tyskland og får brukt tysk i praksis, eller ser Shakespeare satt opp på The Globe i London. Å sitte i et klasserom i Norge og lære om fransk kultur eller EUs oppgaver er ikke det samme som å lære det av en franskmann eller en ansatt i Brussel.

Alle former for klassetur og skoletur er med på å løfte fellesskapet i gruppa og berike det sosiale. Det psykiske og sosiale miljøet på skolen er utrolig viktig for læring. Slike turer gir muligheten til å bli bedre kjent med andre og være sammen i en annen setting. Jeg tror det er et veldig bra tiltak for elevene og virker positivt på samholdet i klassen. Når denne saken kommer på trykk befinner jeg meg i Brussel med klassen min, og lærer mer om internasjonal politikk. Det er en tur jeg er har gledet meg til, og for mange et av høydepunktene i skoleåret.

Endelig får vi sjansen til å oppsøke stedene vi har snakket om i timene, utvikle oss selv og lære på nye måter.

I videregående opplæring har vi et gratisprinsipp. Det vil si at alt som skjer i forbindelse med skolen skal være gratis, også eventuelle turer. Dette er på mange måter bra, for at alle skal få være med og føle seg inkludert. Samtidig blir det vanskeligere for skoler med dårlig økonomi å arrangere aktiviteter og turer for elevene. Jeg syntes det er bra at skolene i området har funnet gode løsninger for å opprettholde tilbudet og sørge for at det gjelder for alle.

Jeg vil si, igjen, at jeg er takknemlig overfor lærere og rektor som gir oss denne muligheten. Jeg håper alle som skal på tur benytter sjansen til å lære og oppleve masse. Jeg håper skoler rundt i landet som enda ikke har en lignende ordning, begynner med det.

Det er rett og slett en motiverende og berikende opplevelse for oss elever, og anbefales på det varmeste.

LES OGSÅ: Karin Glesne: Ta den tiden du trenger. Du har tross alt et helt liv.

Artikkeltags