Mestringskurs: hjelper fortapt ungdom

Silje Garpestad

Silje Garpestad Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ungdomstiden er en tid hvor man skal finne ut hvem man er og hva man vil. En ung person kan slite med ting som muligens er vanskelig å snakke om. Da kan et mestringskurs hjelpe.

DEL

PulsSom ungdom går man igjennom mye. Noen prøver å finne sin plass i vennegjengen, andre kan føle mye på presset når det gjelder karakterer på skolen, mens noen kan slite med ting hjemme.

Det å være ungdom kan generelt være ganske vanskelig. Derfor kan det være lurt å delta på et mestringskurs – kurs for alle ting unge som eldre kanskje trenger å mestre bedre.

Det å få unge til å delta på slike kurs, kan være en utfordring.

Alle vil jo ikke innrømme at de har det vanskelig og trenger hjelp. Det kan derfor være til glede at et slikt mestringskurs blir arrangert der de unge allerede er, nemlig på skolen.

På Hønefoss videregående blir et slikt mestringskurs arrangert i slutten av oktober. Når kurset allerede er i nærheten, vil det kanskje være enklere for de unge å delta.

Selv synes jeg hele konseptet med mestringskurs virker som et positivt tiltak. Vi må bli flinkere til å snakke om, dele og forstå hverandres, og våre egne tanker og følelser.

LES OGSÅ: Lær å kjenne og forebygge depresjon og nedstemthet

Artikkeltags