Ungdomsredaksjoner er viktige | Karin Glesne

Karin mener det er bra at viktigheten av ungdomsredaksjoner i aviser har nådd fylkespolitikere. (Illustrasjonsfoto)

Karin mener det er bra at viktigheten av ungdomsredaksjoner i aviser har nådd fylkespolitikere. (Illustrasjonsfoto) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Karin mener det er bra at viktigheten av ungdomsredaksjoner i aviser har nådd fylkespolitikere.

DEL

MeningerDet er ikke så ofte en skribent skriver om seg selv eller sin egen arbeidsplass, men det har jeg tenkt til å gjøre nå. Buskerud Arbeiderparti har vedtatt at det bør gis mer støtte til aviser som har ungdomsredaksjoner, og man håper da at det blir flere slike redaksjoner i flere aviser i Buskerud. Ikke veldig overraskende, for det å jobbe i Puls har vært en veldig god opplevelse.

Det er mange grunner til å jobbe i en ungdomsredaksjon.

Man lærer veldig mye av det og skrivingen forbedrer seg. Ikke bare har jeg blitt sikrere på egen skriving, jeg har og fått bedre karakterer i norsk. Hvis du vil bli bedre til å skrive, enten det er for å forbedre deg i forskjellige fag eller bare ut av interesse, er det bare å begynne å jobbe i en ungdomsredaksjon. Nå skal det jo sies at man bør like å skrive og være litt god, men man utvikler seg, og det er noe av det jeg kommer til å ta med meg videre fra mitt år i Puls.

I tillegg til forbedrede skriveferdigheter, får man også god innsikt i det som skjer i nærmiljøet, og man får delt sine synspunkter og engasjement. I Puls skriver vi om ting som rører seg i Ringerike og man får lov til å intervjue mange forskjellige mennesker, med mange forskjellige meninger. Jeg har lært mye om regionen, i tillegg til at jeg har fått lov til å skrive om ting som engasjerer meg.

Vi har fått si ifra om ting vi synes er urettferdige, og vi har belyst saker som ikke så mange visste om.

Og sist men ikke minst, man blir kjent med mange flinke folk. Man jobber veldig mye med hverandre, og samarbeid er viktig. Det blir et veldig godt samhold og man blir kjent med folk man kanskje ikke hadde blitt hvis man ikke hadde jobbet i en redaksjon sammen.

Man jobber sammen med gode venner, samtidig som man produserer bra og interessante saker for leserne.

Det å jobbe i en ungdomsredaksjon er morsomt og givende, og jeg håper det blir flere redaksjoner rundt om i Buskerud. Det er ingen som vet så godt hva som rører seg blant ungdommer som ungdommen selv. I tillegg lærer man om samarbeid og man blir mer engasjert i det som skjer rundt seg. De erfaringene jeg har fått av å jobbe i en ungdomsredaksjon er nyttige å ta med seg videre.

Det er godt å vite at også politikere på fylkesnivå synes at ungdomsredaksjoner er viktige.

LES OGSÅ: Ungdomsredaksjoner: et godt bidrag for å løfte saker av og for ungdom.

Artikkeltags