Er Spink virkelig nødvendig? | Eline Mosskull

UNØDVENDIG: Eline mener det kan være risikabelt å gi for mye økonomisk makt til så unge barn.

UNØDVENDIG: Eline mener det kan være risikabelt å gi for mye økonomisk makt til så unge barn. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Eline mener appen Spink er en smart måte for de litt eldre barna å lære om sparing og egen økonomi.

DEL

Puls-kommentar

Nå har det kommet en ny app for barn fra seks til 15 år. Foreldre kan bestille et barnekort til barna sine og laste ned Spink-appen. Dermed kan barna ha en oversikt over pengene som går inn og ut av kortet, sende og motta penger og lage egen sparekonto med egne sparemål.

Målet med appen er at barn skal lære om sparing og tidlig få innsikt i egen økonomi. Det som skurrer litt for min del er at barn fra seks år har muligheten til å sende og motta penger fra venner. Har virkelig barn i denne alderen kunnskap nok til å ha såpass kontroll på egen økonomi?

Det blir mer og mer vanlig å bruke kort, og kontantene vil kanskje etter hvert forsvinne. Kortautomater er ikke en stor investering lenger, så de finnes omtrent overalt. I tillegg har det og kommet apper som vipps på markedet der man kan sende penger fra telefonen. Kontanter er ikke lenger like viktig, og man kan mest sannsynlig klare seg helt fint uten dem allerede. Derfor er det lurt at barna og følger opp denne utviklingen så tidlig som mulig.

Barn lærer fort, så hvorfor skal de ikke lære om pengebruk og økonomi i tidlig alder også?

Likevel er de barn, og når det gjelder økonomi kan man gjøre feil som får konsekvenser. Det bør være grenser for hva som forventes av et barn.

Appen kunne hatt fordel av å ha en høyere aldersgrense, eller i hvert fall en lavere maksgrense for hvor mye penger de minste barna kan sende. Grensen for hvor mye penger barna kan sende, ligger på 1.000 kroner i løpet av fire dager. Den grensen høres høy ut med tanke på at hvis et barn har sendt 1.000 kroner hver fjerde dag i en måned, så blir det nærmere 8.000 kroner.

Med når alt det er sagt, utvikler teknologien seg, og det er viktig å holde følge. Det vil alltid komme til et punkt der barna må ta hånd om egen økonomi, og det er lurt å være forberedt. Denne appen gjør og at foreldrene har ganske nøye oversikt over hva barna sender og mottar av penger.

Kontanter blir og lite brukt, og de barna som vokser opp nå trenger å lære at tallene på en telefon faktisk er ekte penger. I tillegg er appen for barn opp til 15 år. Alle som bruker appen er ikke førsteklassinger. Så er det helt klart at det er mange barn som er yngre enn 15 år som klarer å ha et bankkort og kan sende penger til venner uten problemer.

Appen er en utrolig smart måte for de litt eldre barna å lære om sparing og egen økonomi.

LES OGSÅ: Fra yoga til motorsykkel: Dette koster hobbyene våre

Artikkeltags