Gå til sidens hovedinnhold

Alle kan gjøre en liten forskjell i den store verden | Silje Garpestad

Artikkelen er over 2 år gammel

Vi mennesker lever på utrygg grunn. Dette er vår egen feil, og noe vi selv må ta ansvar for. Vi har gjort jorda til et dårligere sted for våre etterkommere. Men kan vi med noen få tiltak gjøre ting bedre?

Puls-kommentar Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den siste tiden har det vært mye snakk om klima. Eksperter har fortalt at med dagens utslipp, kan gjennomsnittstemperaturen globalt stige med 1,5 grader innen 2030. Dette tallet kan bli enda høyere i Norge.

Noen vil kanskje se på dette som positivt, tenke at en litt mildere vinter eller en litt varmere sommer er bra. Hva ville du sagt om jeg fortalte at dette forårsaker mange av naturkatastrofene som har eskalert betraktelig de siste årene?

Allikevel finnes det løsninger. Alle kan prøve å gjøre en forskjell. Selv noe så lite som å pante flasker eller fordele søpla i de riktige søppelkassene kan hjelpe. Verden er i ferd med å endre seg, og jordkloden vår trenger all hjelp den kan få. Hvorfor kan man ikke da tenke litt mer over små ting i hverdagen som faktisk kan gjøre en forskjell? Det er jo så enkelt!

Vi burde kunne få bedre løsninger når det gjelder søppel både i Norge, men også i hele verden.

Mennesker kaster altfor mye generelt, men hvis det absolutt er nødvendig kan man gjøre det riktig. De store plastøyene ute i havene blir større og større for hvert år. Dette kan bli forhindret ved at vi kaster plasten der den hører hjemme, og finner gode løsninger for å gjøre det samme i offentligheten.

Plast og mye annet kan nemlig brukes flere ganger – det kan resirkuleres.

For at våre etterkommere skal slippe å oppleve en verden som er mer eller mindre ubeboelig, må vi endre våre holdninger og måter å gjøre ting på. Ikke hør på Donald Trump, for disse klimaendringene vil ikke løse seg uten videre.

Vi må endre store deler av vår levemåte, men det er lov å starte i det små. Begynn med å resirkulere, og jobb deg videre oppover.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken