Etter at omtrent hele Norge hadde en plastbølge, med skremselspropaganda på hva vårt forbruk av plast gjør med kloden, har jeg prøvd å konstant bli litt mer miljøvennlig. Tror ikke jeg er alene om å kunne ærlig innrømme at det går ganske mange store plastflasker med sjampo og balsam hvert år.

Da jeg leste på lush.no at en sjampobar fra dem tilsvarer omtrent tre flasker med flytende sjampo, kom jeg fort fram til at dette er noe å teste ut.
Positive sider med å bruke sjampo og balsam i fast form blir da at man først og fremst bruker mindre plast.

Man kan kjøpe en liten beholder til såpestykkene, og fylle på med nye såpestykker når de du har er brukt opp. Altså, aldri mer plastflasker fylt med sjampo og balsam i dusjen.

En annen positiv ting er at det ikke tar stor plass i dusjen. Pluss at såpestykke kan brukes opp til 80 ganger før man trenger ny.

Sjampoen og balsamen er faktisk ren konsentrert såpe, så det er heller ikke brukt unødvendig med vann for å få den flytende.

Selv har jeg ikke opplevd at håret mitt har blitt mindre rent, og det er ingen parfymelukt som er borte heller. Den eneste negative siden jeg har vært borti, er at det kan ta litt lengre tid i dusjen, og prisen er litt høyere enn vanlig sjampo og balsam.

Likevel vil jeg si at holdbarheten kan veie opp mot prisen.

Venner av meg som også har prøvd sjampo og balsam i fast form er strålende fornøyde. Flere av dem sier at konseptet er bra og følelsen av å være enda litt mer miljøvennlig er deilig.

Samtidig kan jeg også huske at en nevnte at det var godt å slippe redselen over at sjampo- eller balsamflaska skal lekke i bagen ute på reise.

Alt i alt vil jeg da konkludere med at det er på tide at vi alle prøver å gå tilbake til å ha sjampo og balsam i fast form. Hvis kun en person gjør det, redder man ikke verden fra for mye plast. Derimot hvis alle gjør det, da kan vi redde verden fra noen kilo med plast.

Dom: Heit

LES OGSÅ: