Gå til sidens hovedinnhold

Thea Våreid Sørensen: Valgene du tar kan påvirke hele jorda og dens befolkning

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det sies at alle store ting begynner i det små, og jeg velger å tro at det også stemmer når det kommer til miljøet. For dersom vi alle begynner i det små, vil dette utgjøre en forskjell, skriver Thea Våreid Sørensen.

Puls - kommentar Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg skal leve på denne jorda, forhåpentligvis i lang tid fremover. Det samme skal mine barn, barnebarn og oldebarn, og det samme med deres barn, barnebarn og oldebarn. Men for at de skal ha muligheten til dette, er det noe som må gjøres. 

Dersom vi skal få til å nå målet om å minske de menneskeskapte belastningene på miljøet, er vi nødt til å få med så mange som mulig. Aller helst burde hele vår generasjon bidra. Men hvordan skal vi få til dette? 

Klimaet og miljøet er ikke bare miljøaktivistenes kamp. For klima og miljø angår oss alle, uansett kjønn, alder og bosted.  

Vi er alle nødt til å bidra, og det er ikke så mye som skal til for hver enkelt av oss. Selv de minste tingene hjelper, som å spise mindre kjøtt, kildesortere og bruke kollektivtransport fremfor bil dersom det er mulig. Det sies at alle store ting begynner i det små, og jeg velger å tro at det også stemmer når det kommer til miljøet. For dersom vi alle begynner i det små, vil dette utgjøre en forskjell.  

Men det skal mer til enn kildesortering og kjøttfri mandag for å minske de menneskeskapte belastningene på miljøet. 

Derfor er jeg bekymret på vegne av verden. For ikke bare har vi mennesker i regjeringen i lille Norge som ikke tror på menneskeskapte klimaendringer, men også USAs president, Donald Trump, en av verdens mektigste menn, har utallige ganger uttalt seg om akkurat dette.   

For Trump, selv om du er gammel og kanskje synger på siste verset, betyr det ikke at resten av verden gjør det. Åpne øynene og les deg opp på det du holder på med. Det tror jeg nemlig du har glemt et par ganger, kanskje særlig i forkant av viktige valg med media tilstede. Valgene du tar kan påvirke hele jorda og dens befolkning.  

Det er vårt felles ansvar å ta vare på miljøet. Mitt, ditt og Donald Trumps ansvar, vårt. Det er vårt ansvar å ta vare på jorda for fremtidige generasjoner. 

Bildeserie

5 på gata: Hva kan du gjøre for å verne miljøet?

 

Kommentarer til denne saken