Kjærestepar arrangerer sommerskole

Tonje Christine Jacobsen og Fredrik Hallsteinsen arrangerer sommerskole for barn og unge i Hønefoss.

Tonje Christine Jacobsen og Fredrik Hallsteinsen arrangerer sommerskole for barn og unge i Hønefoss. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Det er fantastisk å ha mulighet til å skape sin egen arbeidsplass og se alle sine ideer bli en realitet, sier Tonje Christine Jacobsen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Om to uker står kjæresteparet Fredrik Hallsteinsen og Tonje Christine Jacobsen sammen som arrangører av Sommerakademiet i Ringerike Kultursenter, som skal nå unge ?kreative utøvere i distriktet.

?Med seg på Sommerakademiet 25. til 29. juni, har de ni pedagoger og instruktører som skal være med å gjøre festivalen til en kombinasjon av konserter og undervisning med workshops, sosiale aktiviteter og fremføringer. Både instruktørene, gjesteartister og deltakerne skal få boltre seg på scenen, i øvingsrommene og dansesalene. Tonje og Fredrik har plass til 80 deltakere.

Nytt og annerledes

– Bakgrunnen for dette konseptet ligger i begges ønske om å skape et mer allsidig kreativt miljø hvor unge kan få blomstre innen ulike kreative fag. Det er mye som skjer på Hønefoss innenfor musikal- og revysjangeren og det er veldig gøy å se at det finnes så mange forskjellige tilbud og så stort marked for det. Men musikal har nok aldri vært helt vårt uttrykk og jeg tror at det er flere som oss, sier Tonje.

Paret vil satse på et konsept som appellerer til barn og ungdom som ønsker seg renspikket musikk, teater og dans, heller enn showfaktoren.

Musikkurset på akademiet vil først og fremst være et tilbud til ungdomsskole- og videregåendeelever mellom 13 og 18 år. Det kan også ses på som et forkurs til de som ønsker å søke på musikklinjen på videregående, ifølge Tonje.

– Dette er en fin mulighet til å fordype seg i sitt hovedinstrument, samspill og få innføring i musikkteori før videregående. Det vil også vær en fin mulighet for å bli kjent med sine fremtidige klassekamerater fra ulike ungdomsskoler.

Kurset i dans og teater vil være for alle mellom 10–18 år. Her vil det bli ulike grupper etter alder og nivå.

Dyktige pedagoger

Alle instruktørene er utdannet ved Musikkhøgskolen, så deltakerne på festivalen vil få undervisning på høyt nivå. I tillegg har paret med seg fem instruktører i dans og teater fra distriktet.

– Vi har et samarbeid med Positiv oppvekst som gjør at det er mulig for oss å gjennomføre dette, sier Hallsteinsen.

– Det gjør at vi kan fokusere mest på det kreative og det har vi absolutt tenkt til å gjøre, smiler Jacobsen.

Noen av ideene de har for festivalen er blant annet en åpningskonsert med instruktørene, Retro-café og lunsjkonserter med lokale gjesteartister.

Kultursenteret vil få et lite ansiktsløft med lysrigg og gamle vintagemøbler. Prosjektor med kunst og dansefilmer i dansesalen, kosekroker med vinyl platespillere og musikk av ulik sjanger.

Stor interesse

Fredrik og Tonje har begge en over gjennomsnittet stor interesse for kreative fag. De har gått musikklinjen på Ringerike videregående skole og Rønningen folkehøgskole. Til vanlig jobber Hallsteinsen som musiker og vil være festivalens musikkansvarlige, i tillegg til gitar og bandinstruktør. Tonje har utdanning i teaterfag og regi og jobber som frilanspedagog og -koreograf. Hun blir akademiets festivalsjef, i tillegg til instruktør.

– Det er fantastisk å ha mulighet til å skape sin egen arbeidsplass og se alle sine ideer bli en realitet, sier Tonje som drømmer om at Sommerakademiet kan bli en årlig festivaluke som samler flere hundre barn og unge scenekunstnere til kultursenteret, også utenfor distriktet.

– Jeg tror det er viktig for unge utøvere å ha et miljø man kan boltre seg i og utvikle sine talenter sammen med likesinnede, sier Tonje.

Artikkeltags