Vi anmelder TV- julekalenderne

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Førjulstiden er i gang, og med det følger de forskjellige måtene å telle ned til jul. På TV og nett-TV er det å finne både gamle og nye julekalenderserier, og vi har tittet på noen av de for å gi dere en oversikt. Er de gamle eller nye best?

DEL

Puls

Nissene over skog og hei (ny)

Denne serien er en veldig morsom parodi på andre realityprogrammer, hvor 24 personer er deltakere i en konkurranse om å bli den beste julenissen. Serien byr på drama, dumhet og høy nisse-faktor. Morsomhetene dukker opp hele tiden og gjør at serien ikke er kjedelig. Skuespillerne treffer også godt «typene» de prøver å være. Ingen dyp eller fantastisk historie, men veldig bra underholdning. Som julekalender er den spennende å følge med på, siden det jo er som en realityserie der folk blir sendt hjem, og man får sine favoritter.

Jul i Blåfjell (gammel)

Jul i Blåfjell er en adventskalender som ble sendt på NRK første gang i 1999. Serien er delt i 24 deler, en episode for hver dag fra første desember fram til 24. desember. Gjennom 24 dager blir man kjent med to tvillingnisser kalt Turte og Tvilling og deres venner og familie. Disse to er to av mange nisser med blå luer som bor inne i et fjell. Det som skaper spenning i serien er konflikten mellom blånissene og noen andre nisser kalt rødnisser. En ting man kanskje legger merke til med denne serien er at alle nisserollene, uansett om de er barn eller voksne, blir spilt av voksne. I nyere barne-tv-programmer spiller vanligvis ikke voksne barn. Likevel har denne serien vært en suksess. I dag, er den til manges skuffelse ikke lenger tilgjengelig på verken TV eller nett-TV.

Jul i Blodfjell

Jul i Blodfjell er en norsk humorserie som kom ut i 2017. Selv om serien har et lignende navn som barne-tv-serien Jul i Blåfjell, er det ikke mange likheter mellom de to. Serien er i likhet med Jul i Blåfjell en adventskalenderserie der en episode kommer ut hver dag i desember fram til den 24. Men der stopper likheten. Jul i Blodfjell er en serie for de mer voksne. Serien handler om familien Soot som feirer julen sammen på hotell Blodfjell. I løpet av 24 dager blir en og en person drept for hver dag som går. Jul i Blodfjell er en spennende serie der man i løpet av 24 episoder følger med for å finne ut hvem som dreper familiemedlemmene i Soot-familien.

The julekalender (gammel)

Historien handler om de tre nissene som er på jakt etter en viktig nøkkel som ligger gjemt i en hule i Trøndelag. Serien er fylt med norsk-engelsk tale, mye musikk, og slitsomme trøndere. I tillegg blir de jaget av en «nåså», som er en vampyrlignende skapning, som er ute etter å ta nissene. Det gjør serien spennende og noe skummel, selv om det er en komedie. Alle de seks rollene blir spilt av samme skuespillere. Serien er en klassiker og noe av det mest koselige man kan se på i jula.

LES OGSÅ:

Artikkeltags