Syltkakor

SYLTKAKOR: Ferdig stekte svenske julekaker.

SYLTKAKOR: Ferdig stekte svenske julekaker. Foto:

Av

Julen handler om tradisjoner. De fleste av oss knyttet spesielle typer julekaker til julen. Men kanskje er du litt lei de vanlige julekakene og har lyst til å prøve noe nytt? Det finnes ikke bare tradisjonelle julekaker i Norge, men også i andre land. Dette er en oppskrift på svenske syltkakor som kanskje ikke så mange nordmenn har prøvd før.

DEL

Puls

Til deigen:

200 gram smør

100 gram sukker

1/2 egg

300 gram hvetemel

1/2 teskje bakepulver

2 teskjeer vaniljesukker

Til pynten:

Bringebærsyltetøy

Hvitt perlesukker

1 eggehvite

Slik gjør du:

Rør sammen sukker og romtemperert sukker til det blir lyst. Tilsett vaniljesukker og egg. Rør deretter inn melet og sett deigen i kjøleskapet en stund.

Kjevle ut halve deigen til den er cirka en millimeter tynn og bruk runde pepperkakeformer til å stikke ut sirkler i deigen. Legg sirklene på en stekeplate og ta en halv teskje med bringebærsyltetøy på midten. ta resten av deigen og kjevl ut til den er cirka en millimeter tynn. Bruk blomsterformede og en liten rund kakeform til å stikke blomster med hull i midten. Pensle blomstene med eggehvite og strø over perlesukkeret før du legger dem oppå sirklene.

Stek kakene i ovnen på 200 gradere i 10–12 minutter.

LES OGSÅ: PULS gir deg 10 tips for julestemningen du lengter etter

Artikkeltags