Julaften nærmer seg med stormskritt, og er manges favoritthøytid. Likevel er dette en tung tid for flere. Julen handler for de fleste i hovedsak om å være sammen med familien, noe dessverre ikke alle har. Det finnes likevel muligheter og tilbud for eldre og enslige i julen.

Julefeiring på Hov gård

«Et juleønske» er et tiltak som ble startet opp for et noen år siden. Tiltaket går ut på å gi eldre og enslige mennesker en litt hyggeligere jul.

Cecilie Berger Olsen og Malin Dahl-Westby er 17 og 13 år gamle, og skal sammen med 58 andre, tilbringe tid med eldre og enslige mennesker som ikke har noen å feire jul sammen med, på Hov gård på selveste julaften.

Arrangementet «Et juleønske» ble opprinnelig startet av Celine Birkeland og Sara Gravermoen, men i år har Jørgen Berger Olsen og Lena Dahl tatt over stafettpinnen.

Første gang

Malin og Cecilie skal i år være med for første gang, og forteller om hva de ser fram til. Begge har foreldre som er med på arrangementet i år, og fikk høre om «Et juleønske» via dem.

– Jeg ble med fordi faren min er en av dem som er med å arrangere i år. Jeg tror jeg har lyst til å fortsette, selv om dette er første gangen. Jeg ser veldig fram til det, forteller Cecilie.

– Dette er også mitt første år. Mammaen min, Lena Dahl, hjalp til i fjor, men nå skal hun drive arrangementet sammen med Jørgen. Jeg er med fordi jeg synes det er koselig og fint å vite at jeg hjelper noen på julaften som kanskje ikke har så mange rundt seg, forteller Malin som er blant de yngste deltakerne.

– Det jeg gleder meg mest til er å feire en litt annerledes jul enn jeg er vant til. Det blir nok veldig koselig å hjelpe noen andre. Det går jo ut på å glede eldre og enslige som ikke er så heldige å ha noen å feire jul med.

– Vi serverer julemat og tilbringer tid med dem. Det vil være underholdning og det kommer også til å komme en prest, forteller 17-åringen.

– Jeg får en god følelse inni meg fordi jeg hjelper noen på julaften. Det er veldig fint at det finnes et stiltak som «Et juleønske» fordi det er viktig at alle har det bra på julekvelden og i juletiden, avslutter Malin.

LES OGSÅ: – Vi har bare møtt velvilje fra alle vi har spurt (+)

Bildeserie

5 på gata: Hva gir deg julestemning?