Søndagsåpent før jul: – En veldig god idé

FRI: Zuzanna synes det er greit å jobbe på fridagen sin så folk får handlet til jul.

FRI: Zuzanna synes det er greit å jobbe på fridagen sin så folk får handlet til jul. Foto:

Av

De siste tre ukene før jul, altså 2. 3. og 4. søndag i advent har Kuben søndagsåpent. Hva synes egentlig de ansatte om det? Hvorfor har senterlederen gjort slik at Kuben har søndagsåpent før jul, og vil det være søndagsåpent før jul neste år?

DEL

Puls

Zuzanna Izabella Majewska (16) jobber på Funky Frozen Yoghurt flere dager i uka. Hun jobbet på en av søndagene det var søndagsåpent.

– At Kuben har søndagsåpent i ukene før jul, synes jeg er en veldig god idé. Spesielt siden det er i desember, altså i jula, sier hun og fortsetter:

– En annen grunn til at det er positivt med søndagsåpent, er at de som for eksempel jobber sent i ukedagene, får mulighet til å handle julegaver eller noe annet på søndagene.

Ikke permanent

Zuzanna sier også at selv om hun jobber på søndager, og det egentlig er en fridag, har hun ikke noe problem med det.

– Selv om det er positivt med søndagsåpent i tiden før jul, ville jeg ikke foretrukket at Kuben hadde hatt søndagsåpent alle ukene i året, sier hun og fortsetter:

– Jeg vet at søndag er den dagen jeg har fri, og jeg synes det er fint at alt er stengt til vanlig på søndag, legger hun til. Derfor er det veldig bra at Kuben har søndagsåpent kun et par uker i året, men ikke hele tiden, sier hun.

SØNDAGSÅPENT: Kuben holder i år søndagsåpent før jul.

SØNDAGSÅPENT: Kuben holder i år søndagsåpent før jul. Foto:

Julegaver

Videre forteller hun at de fleste handler julegaver og mat, som gir mening, siden det er jul. Hvis Zuzanna hadde handlet på en av disse søndagsåpne dagene, hadde hun nok også kjøpt julegaver. Derfor er søndagsåpent fint, for da hadde hun fått unna julegaveshoppingen på søndag, siden hun har liten tid i ukedagene.

– I forhold til de andre dagene kommer det overraskende mange, men selvfølgelig kommer det mindre folk enn på lørdag og fredag, forteller hun.

– For å sammenligne kommer det cirka like mange på søndag som i ukedagene, men litt flere på søndag faktisk.De fleste er unge, legger hun til.

Zuzanna forteller at de fleste som handler på Kuben når det er søndagsåpent er de som er ungdommer eller unge voksne. Grunnen til dette mener hun er fordi de eldre har mer tid enn de yngre til å handle i ukedagene, derfor tar de yngre denne fordelen med søndagsåpent, og handler heller på søndag.

Hun mener også det ikke er noe mer populært klokkeslett å handle enn noe annet, så flyten er ganske jevn.

Øke tilgjengeligheten

Senterlederen på Kuben, Anne Trine Høibakk sier grunnen til at Kuben har søndagsåpent de tre ukene før jul, er for å øke tilgjengeligheten på julehandling før jul.

– Jeg ville gjøre dette slik at kundene får bedre tid til å handle før jul, siden mange er opptatt i ukedagene, sier hun.

Av samme grunn som Zuzanna, tror senterlederen på Kuben også at de yngre nok handler mer på søndager enn de eldre.

Null kritikk

Videre forteller Anne Trine at de ikke har fått noe kritikk på at Kuben har søndagsåpent, og det forventet hun heller ikke. Hun tror de fleste setter pris på noen ekstra dager med åpne butikker før jul.

Til alle dere som synes søndagsåpent er en god mulighet til å handle julegaver, forteller Anne Trine at sannsynligvis vil det samme skje igjen neste år, av samme grunn som ble nevnt tidligere.

– Selv om Kuben sannsynligvis kommer til å ha søndagsåpent i ukene før jul, er det hittil ingen plan om å gjøre søndagsåpent permanent, sier hun.

Grunnen til det er fordi det ikke er anledning til å gjøre det per dags dato, avslutter hun.

LES OGSÅ:

Artikkeltags