Hva handler julen om? | Julie Henriette Syversen

KJÆRLIGHET: Julen handler om mer en materialistiske pakker. Det er viktig å kose seg med de man har også.

KJÆRLIGHET: Julen handler om mer en materialistiske pakker. Det er viktig å kose seg med de man har også.

Av

Julen nærmer seg med stormskritt. Lysene henger i gatene og snøen pakker inn byen. Det er helt klart den beste og koseligste høytiden som finnes. Men det gjør meg utrolig trist at det finnes mennesker som ikke føler det samme som meg.

DEL

PulsJeg møter flere og flere mennesker som glemmer hvor koselig høytiden er ment å være, og som heller stresser over materielle ting. Juletiden inviterer til julekakebaking, gavepakking og ikke minst, gaveleting. Den materielle verdenen har slukt høytiden hel og visket bort den egentlige meningen om hvorfor vi feirer jul.

Hva handler julen egentlig om? Hadde du spurt en 5-åring om dette, ville nok han eller hun svart at «det handler om å pakke opp pakkene under treet, og møte julenissen».

I tillegg er de kanskje for unge til å besvare spørsmålet på en seriøs måte. Men den lille kommentaren der, kan skape en hel dominoeffekt i hjemmesituasjonen.

Forventer ungene å få masse gaver under treet, betyr det da at foreldrene må ut på leting og bruke alt de har spart av ekstra penger for at barna skal bli fornøyde. Og det er jo fint det! Det er jo vanligvis det alle foreldre ville gjort. Til syvende og sist ville enhver forelder gjort alt i verden for å se barna sine glade og fornøyde.

Men selv om foreldre går ut og kjøper gaver i aller beste mening, blir nettopp denne gaveletingen mer sett på som stress enn som julekos.

Det er fort gjort å glemme hvorfor man gjør det når man står midt oppi hårbånd og actionfigurer.

OPPFORDRING: Skribent Julie oppfordrer alle mennesker til å se opp og betrakte juletiden sin fra utsiden.

OPPFORDRING: Skribent Julie oppfordrer alle mennesker til å se opp og betrakte juletiden sin fra utsiden. Foto:

Jeg ønsker egentlig bare å minne om at julen, den handler ikke om disse materielle tingene. Vi har plassert fokuset vårt på helt feil plass. Materielle ting har ikke følelser eller noen personlighet.

Og når julen er en så intim høytid som den er, så går det ikke å bare fokusere på ting som ikke gir deg noe. Julen kommer på ingen måte hjem til deg, eller noen vei for den saks skyld, om det ikke finnes følelser eller personlighet i noen ting rundt seg.

Jeg oppfordrer alle mennesker å se opp og betrakte juletiden sin fra utsiden.

Kanskje redusere antallet gaver som skal gis ut i år, og heller rette fokus mot de viktige spørsmålene. Gjerne spør deg selv om du vet hva julen handler om, og hva den gjør for deg. Hvorfor er julen så viktig? Hva er det som er så spesielt med julen som gjør at man ikke trenger å pakke inn i fint papir for å uttrykke sine følelser mot andre mennesker?

Jo det skal jeg fortelle deg. Det er så enkelt, men likevel veldig vanskelig. Julen, den handler om kjærlighet. Og du trenger ikke å reise så langt for å finne den heller.

For både julen og kjærligheten, den finnes i hjertet ditt.
 

LES OGSÅ: Vi tar pulsen på Ingeborg Bratvold
 

Artikkeltags