Fem tips til alternative og billige gaver

KAKER: Hjemmebakte kaker er noe du kan gi til en du er glad i, istedenfor å bruke masse penger.

KAKER: Hjemmebakte kaker er noe du kan gi til en du er glad i, istedenfor å bruke masse penger. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hva skal du egentlig kjøpe til den vennen som har altfor mange ønsker, eller til bestefaren din som ikke ønsker seg annet enn snille barn?

DEL

PulsNå som julen nærmer seg er stressnivået på topp. Alle skal bake julekaker, pynte hus, få tid til familie og venner, og ikke minst kjøpe inn julegaver. Mange finner det stressende å måtte finne ut av hva alle ønsker seg, og på toppen av det finne alt dette i butikkene. Derfor har vi i Puls satt sammen en liten liste med noen alternative julegaver til både store og små.

Annerledes gavekort

Mange velger å kjøpe et gavekort på en klesbutikk eller lignende, for å gi dette i gave. Men hvorfor ikke lage din egen vri? Du kan for eksempel lage et gavekort til noen på et eller flere kinobesøk sammen med deg, at du vasker hele huset et visst antall ganger, eller kanskje at du hjelper til med barne- eller hundepass. Det å lage et gavekort trenger ikke nødvendigvis være tidkrevende eller vanskelig, men vil settes stor pris på av personen som mottar det.

GAVEKORT: Annerledes gavekort på noe spesifikt kan være spennende i motsetning til gavekort med peger.

GAVEKORT: Annerledes gavekort på noe spesifikt kan være spennende i motsetning til gavekort med peger. Foto:

Hjemmelagde kaker

Hvis du liker å bake, kan det å gi julebakst eller konfekt være midt i blinken. De aller fleste liker kaker og sjokolade, og når noe er hjemmelaget blir det fort et par hakk bedre. I tillegg til at det mest sannsynlig vil være billigere enn de vanlige og tradisjonelle gavene, vil det også bli noe mer personlig. Når du har tatt deg tid til å sette deg ned å bake, vil personen som får gaven vite at du faktisk har lagt inn en innsats.

Fotoalbum

Hvis du er usikker på hva du skal gi den personen som du har utallige mange bilder sammen med, er et fotoalbum eller et innrammet bilde perfekt. Om tiden er akkurat litt for liten til å lage et helt fotoalbum, er det å skrive ut et bilde av dere sammen og kjøpe en litt fin ramme til kanskje mer overkommelig. Denne gaven vil naturligvis bli satt pris på, og føles mer personlig enn en genser fra en tilfeldig klesbutikk.

FOTOALBUM: Hvis du er usikker på hva du skal gi en person, men har mange bilder med dem, gi dem et fotoalbum da vel.

FOTOALBUM: Hvis du er usikker på hva du skal gi en person, men har mange bilder med dem, gi dem et fotoalbum da vel. Foto:

Julepynt fra naturen

I juletiden er butikkene fulle av julepynt, nisser, snømenn og kranser kan sees i nesten hver eneste krok når du er ute og handler. Det er derfor også mange som velger å kjøpe dette i gave, men hva med å lage julepynten selv? I naturen finnes det mange ulike materialer og ting du kan bruke til å lage din egen pynt. Dette er både billig og miljøvennlig. På den måten vil pynten skille seg ut, og bety mer for personen som mottar gaven.

PYNT: Istedenfor å kjøpe pynt, hvorfor ikke lage den selv?

PYNT: Istedenfor å kjøpe pynt, hvorfor ikke lage den selv? Foto:

Gi tid

Om du ikke har tid til å verken kjøpe eller lage en julegave, kan du gi noe så enkelt som tid. Selv om det kanskje ikke var rare greiene på julaften, vil det bety mye i ettertid at du setter av tid til personen.

TID: Om du ikke har tid til å verken kjøpe eller lage en julegave, kan du gi noe så enkelt som tid.

TID: Om du ikke har tid til å verken kjøpe eller lage en julegave, kan du gi noe så enkelt som tid. Foto:

LES OGSÅ:

Artikkeltags