Gå til sidens hovedinnhold

Medier og kommunikasjon ønsker seg kostymelager

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi har ingen kostymer på skolen, og det trenger vi til prosjekter vi har. Akkurat nå er det ganske begrenset med hva vi kan få til, sier andreklassing ved Medier og kommunikasjon på Hønefoss videregående skole, Simen Christoffersen (17).

Puls

I oppgaver bruker elever ved medier og kommunikasjon på Hønefoss videregående skole kreativiteten sin på nye måter. Nå har de et ønske om et kostymelager, for å kunne forme karakterer til nye oppgaver.

Starter innsamlingsaksjon 

Elevene som går på medier og kommunikasjon har selv bestemt å starte en innsamlingsaksjon. Aksjonen går ut på at hvis det er noen som sitter hjemme med litt spesielle klær de ikke bruker, kan de velge å donere dette til Medier og kommunikasjon på Hønefoss videregående. Ideen kom til ved en tullete samtale, som ble til et reelt ønske. Først og fremst er det klær fra ulike tidsepoker som 60-, 70- og 80-tallet som er etterspurt. 

– Drømmen er selvfølgelig å ha en kjole brukt på ball i gamle dager, pluss uniformer, dresser og pynteplagg hadde vært veldig kult å ha på et kostymelager, mener elev Martine Eide Tryterud (17). 

Møter på utfordringer 

Hun kan fortelle at de har to klesstativ stående, men ingen klær. Både hun og medelev Simen Christoffersen (17) har tidligere møtt på utfordringer når det kommer til å ikke ha alt de trenger. 

– Vi har som regel ikke alt vi trenger hjemme, noe som gjør det vanskelig å forme en karakter med klær som tilhører karakteren sin personlighet eller tidsepoken som vi har et ønske om å få fram, sier Martine, mens Simen nikker enig. 

Andreklassingene sin medielærer, Bjørn Kjernaas, liker engasjementet til elevene, og er enig i at det hadde vært en fordel for elevene hvis de fikk et kostymelager via denne innsamlingsaksjonen. 

– Jeg tenker det hadde vært morsomt for elevene å ha et større utvalg av kostymer. Da vil det bli lettere å lage karakterer til blant annet filmer, og få litt variasjon, sier Bjørn.

Lettvint å donere klær

Bjørn mener man enkelt kan donere klær.

– De som har klær til kostymer liggende hjemme, kan putte det i en pose og levere posen til ekspedisjonen i første etasje på Hønefoss videregående. Det er også fint hvis den merkes med medielinja, oppfordrer han. 

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken