Unge Høyre starter lokallag i Jevnaker torsdag, og blir dermed eneste aktive ungdomsparti i kommunen.

– Det er på tide at vi setter enkeltmennesker foran systemet, også på Jevnaker, forteller kommende Unge Høyre-leder Kristian Balswick (17).

Håper på mange medlemmer

Torsdag holdes det stiftelsesmøte for det nye partiet på Jevnaker skole. Unge Høyre lover at de vil gjøre politikken mer spennende i kommunen, og håper at så mange ungdommer som mulig velger å melde seg inn.

– Vi kommer til å arrangere kurs innenfor mange ulike politiske emner, som tale og debatteknikk, EU, media og leserinnlegg, og det er store muligheter for at du kan lære mye nyttig i tilknytning til skolen på en morsom og sosial måte, forteller Balswick.

Viktige ungdomsmeninger

Partiet satser også på noen kvelder hvor det diskuteres meninger om lokale ting, blant annet før kommunestyremøtene.

– Det er viktig å få fram meningene våre om hva ungdommen har å si for samfunnet, og hva vi ønsker å utvikle, sier kommende styremedlem Dennis Gauksrud (16).

Stemmerett i Høyre

Alle medlemmer av Unge Høyre er også fullverdige medlemmer i selve Høyre. Da kan man være med på møtene som Høyre holder, og dette er en perfekt mulighet for å være med å påvirke samfunnet. Unge Høyre-medlemmer har også stemmerett på møtene til Høyre.

– Vi kan dra rundt på regionale og nasjonale samlingene rundt omkring, og i tillegg være en del av den «store» politikken, legger Dennis til.

De to ungguttene fra Jevnaker utfordre også alle lokale AUF-ere til å få i gang en lokal forening.

– Vi trenger noen å diskutere litt med, smiler guttene fra Jevnaker lurt.