– Det er vi som skal være i byen i framtiden. La oss være med å dekorere den

Sigrid Synøve Nordby (15) var med å dekorerte et byggjerde på Brutorget. Hun mener at ungdommer skal få lov til å dekorere byen, siden det er vi som skal være her i fremtiden.

Sigrid Synøve Nordby (15) var med å dekorerte et byggjerde på Brutorget. Hun mener at ungdommer skal få lov til å dekorere byen, siden det er vi som skal være her i fremtiden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det beste med spraymaling er friheten man har når man maler, sier Sigrid Synøve Nordby (15).

DEL

PulsHun er en av flere lokale ungdommer som var med på å dekorere et av byggegjerdene på Brutorget for et par år siden.

– Det er ikke slik at jeg driver med det regelmessig, men første gang jeg gjorde det var jeg i syvende klasse, sier Sigrid.

Hun forteller at da hun gikk i syvende klasse, fikk Graffiti Workshop Børge Brekke et oppdrag om å dekorere et byggegjerde på Brutorget, og etterlyste unge kunstnere til å spraymale.

– Jeg ble med fordi jeg hadde aldri prøvd det før, men tenkte at jeg kunne lære noe nytt. Det er bedre å angre på noe man har gjort enn å angre på noe man ikke har gjort.

Frihet

Det beste med spraymaling for Sigrid er friheten man har når man maler.

– Man kan bare kjøre på, og om man roter det litt til er det ingen stor sak å rette det opp. Det øyeblikket man er ferdig og betrakter kunstverket sitt og tenker: Wow! Det ble bedre enn forventet, er også en god følelse.

Sigrid Synøve Nordby (15) er en av flere lokale ungdommer som var med på å dekorere et av byggegjerdene på Brutorget for en stund siden.

Sigrid Synøve Nordby (15) er en av flere lokale ungdommer som var med på å dekorere et av byggegjerdene på Brutorget for en stund siden. Foto:

La unge dekorere byen

Hun forteller videre at hun synes ungdom bør få muligheten til å være med på å dekorere byen. I tillegg legger hun ikke skjul på at også unge talenter trenger lønn.

– Jeg driver med veldig mye annet i tillegg til skolen. Jeg synes også at om man er flink i noe, så skal man ikke gjøre det gratis.

– I og med at det er vi som skal være i byen i framtiden, så bør vi få delta i arbeidet med å dekorere den, legger hun til.

Artikkeltags