– En fin måte å vise fram hva de har gjort på skolen, mener elevene.

Klassene som har bidratt til utstillingen er 3FOA (studiespesialisering med formgiving), 2 UIA (interiør- og utstillingsdesign) og 3 UTA (utstillingsdesign) ved Hønefoss videregående skole.

Utstillingen viser hva elevene ved linjene har jobbet med gjennom skoleårene og vises nå som en avslutning på skolegangen.

Den startet i mai og varer til starten av juni.

Elevenes eget arrangement

Mari Lilleide Waagaard (19) og Rebekka Naomi Andersen (18) har begge deltatt i utstillingen. De synes det er en fin måte å avslutte 13 år med skole på.

– Den blir arrangert i sammenheng med at vi er ferdige på videregående, forteller Mari.

Elevene har arrangert opplegget selv. Mari synes det er en fin måte å få vist fram hva de har drevet med på skolen.

– Jeg synes det er et flott arrangement. Det er gøy for oss som har jobbet med dette å kunne stille det ut slik, sier hun.

– Det er et fint tilbud som alle burde benytte seg av og se. Og i tillegg er det gratis å se på den flotte utstillingen vår, så jeg vil anbefale alle å ta en tur innom, legger Rebekka til.

– Samtidig ønsker vi at framtidige søkere kan få et nærmere innblikk i hva vi faktisk driver med av praktiske ting.

 

Nå ut til flere

Veien kulturminnepark er et museum der de har blant annet utstillinger, eventyrspill, foredrag og selvfølgelig også langhuset som er en attraksjon i seg selv.

Elevene som deltar i Hønefoss videregående skoles utstilling håper derfor at dette kan trekke enda flere til å se den.

– Vi ønsker å ta i bruk lokale studioer, og de ønsker å ta i bruk lokale kunstnere, så det er en god match, mener Rebekka.

– Veien kulturminnepark er opptatt av å fremme framtidige kunstnere, og ikke minst lokale kunstnere. Derfor var det veldig fint å ha vår utstilling her, sier Mari.

Utdrag fra skoleårene

Mari forteller at det er enn mangfoldig kunstutstilling med utdrag fra det elevene har jobbet med på skolen.

– Det er en utstilling som viser noe av det vi har jobbet med gjennom årene vi har gått på Hønefoss. Vi har derfor mye forskjellig, blant annet maleri, foto, dekorerte masker og trykk.

Hun har selv bidratt med fire forskjellige arbeider: Et renessansehodeplagg laget av papir, en maske inspirert av «Alice in Wonderland», seks malerier av en gul paprika og en design til en ladestasjon sammen med to andre.

Vil inspirere andre unge

Mari håper utstillingen vil inspirere andre, spesielt de unge.

– Jeg ønsker at kunstinteresserte skal kunne finne inspirasjon, og at de som ikke er så interesserte kanskje får øynene opp for det. Jeg håper også dette kan motivere unge til å søke en av disse linjene.

Rebekka har jobbet som presseansvarlig og derfor jobbet mye for å få folk til å komme på utstillingen. Hun håper også folk blir inspirert.

– Utstillingen gir et innblikk i vår hverdag, mangfoldet i kunstuttrykket vårt og en visuelt vakker utstilling, sier hun avslutningsvis.

 

LES OGSÅ: