Elever får ikke parkere gratis: Nå har Cinta (17) og Mathea (18) startet underskriftskampanje

ENGASJEMENT: Cinta og Mathea har fått god respons på kampanjen, men ønsker at enda flere skal engasjere seg.

ENGASJEMENT: Cinta og Mathea har fått god respons på kampanjen, men ønsker at enda flere skal engasjere seg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er absurd at vi videregåendeelever må betale for parkeringsplasser, mener andreklassingene Cinta Jacobsen (17) og Mathea Braathen Johannesen (18) på Ringerike videregående skole

DEL

Cinta Jacobsen (17) og Mathea Braathen Johannesen (18) har lenge vært engasjert i kampen om og at elever skal kunne parkere utenfor Hønefoss videregående skole.

De har forsøkt å gjøre noe med det, men har nå tatt skrittet videre og laget en underskriftskampanje for at parkeringsutfordringen skal få enda mer oppmerksomhet.

– Vi vil jo gjerne få dette til. Et stort problem i saken er at i lovverket står det ingenting om at vi elever har rett på gratis parkeringsplasser. Derfor er denne saken vanskelig å få gjennom, fordi fylkeskommunen har lovverket på sin side, sier hun.

Det kan være lett for fylkeskommunen å ikke bry seg om forslaget vårt, med tanke på at vi ikke har rett på det ifølge lovverket vårt.

Gratis for studenter

Jentene synes elevene burde få ha gratis parkeringsplass på grunn av økonomi, men også fordi de mener busstilbudet er for dårlig.

– Bakgrunnen for at vi lagde underskriftskampanjen er at vi synes det er absurd at vi videregåendeelever må betale for parkeringsplasser, sier Cinta.

– Vi synes at det ikke skal være forskjell på lærere og elever når det gjelder retten på parkering. Lærere har full lønn og nok med penger til å betale for parkering i motsetning til oss studenter. Dette syntes vi blir feil. I tillegg så er kollektivtransporten forferdelig i noen områder i Ringerike. Det å ta buss er ikke et godt nok alternativ, fortsetter hun.

Mathea er enig i at prisen på parkeringsplassene er for høy for elever.

– Det at plassene kun kan brukes hvis man betaler avgift kan bety krise for mange, sier hun.

Fravær

Mathea argumenterer også for at gratis parkeringsplasser kan hjelpe elever å få mindre fravær. Hun mener at når elevene drar hjem i løpet av skoledagen ville flere kommet tilbake igjen om de kan kjøre selv i stedet for å bruke kollektivtransport, som har faste tider.

– Mange elever ved begge skolene velger å reise hjem ved lange fritimer i løpet av skoledagen. Dessverre vet vi at så altfor mange av disse velger å ikke komme tilbake igjen på skolen til dagens siste timer.

– Ikke fordi de ikke gidder, men fordi de ikke har muligheten til å komme seg tilbake, tror Mathea.

Ønsker større engasjement

Underskriftskampanjen har fått rundt 200 underskrifter fram til nå, noe jentene ikke er helt fornøyd med.

– Vi ønsker at folk skriver under for å vise hvor mange flere dette rammer, sier Mathea.

Til tross for at de foreløpig har fått litt færre underskrifter enn ønsket, kan Cinta fortelle at responsen har vært svært god.

– Vi har fått veldig god respons. Mange synes det var på tide at dette ble tatt opp seriøst. Det er ingen hittil som har sagt noe imot kampanjen vår.

Jentene oppfordrer neste års kull som begynner på videregående til å skrive under på kampanjen, ettersom de manglende parkeringsplassene også vil ramme kommende elever.

Ønsker du å skrive under på underskriftskampanjen, kan du gjøre det her!

LES OGSÅ:

Artikkeltags