Kreative og morsomme skolehverdager på KDA

Fra venstre: Tuva Larsen (16), Even Kristiansen (16), Julie Kristiansen (16) og Sivert Aarflot (16) er elever i 1 KDA.

Fra venstre: Tuva Larsen (16), Even Kristiansen (16), Julie Kristiansen (16) og Sivert Aarflot (16) er elever i 1 KDA. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Skoleåret 2016/2017 endret linjen Formgivningsfag navn til Kunst, Design og Arkitektur. Med navnet ble også pensum endret.

DEL

PulsKunst, design og arkitektur eller KDA er en linje hvor du garantert vil få en kreativ hverdag. Det som skille den nye linjen fra Formgivningsfag er at KDA har med arkitektur i pensumet sitt.

Julie Kristiansen (16), Sivert Aarflot (16), Even Kristiansen (16) og Tuva Larsen (16) synes den nye linja er veldig bra.

Nytt konsept

Bortsett fra at linjene har forskjellige navn er det den samme linja, men KDA lever opp til navnet sitt ved at pensum består av mer arkitektur.

Gunhild Bratvold, kontaktlærer i 3FOA forteller at den nye linjen har mer kontinuitet og at fagene videreføres bedre gjennom alle tre årene på videregående.

Hun legger til at linja passer for dem om vil ha en kreativ vei til studiekompetansen, enten om de vet at planen er å studere disse fagene senere eller bare ha studiekompetansen i første omgang.

Prosjekter

Elevene på 1KDA har akkurat hatt et arkitekturprosjekt som gikk ut på å lage et forslag til et utested for elevene å være på utenfor Hønefoss videregående skole. Prosjektet gikk ut på å planlegge, tegne skisser og lage en liten modell av hele produktet deres.

– Det er mye variasjon her på linja, i hvert fall mer enn på studiespesialiserende, forteller Julie. Tuva forteller også at de får muligheten til å utforske kunstnersiden og lærer å tenke mer kreativt.

En linje for alle

Da Even skulle søke på linja var han usikker på om han kom til å bli den eneste gutten, han tror at de fleste ser på design som en jenteting.

– Da jeg begynte her da så jeg jo at jeg ikke var den eneste gutten, og jeg tror mange gutter lar være å søke på grunn av det, men det må de ikke være redd for.

Her er et av forslagene til prosjektet på KDA.

Her er et av forslagene til prosjektet på KDA. Foto:

Sivert på den andre siden startet på studiespesialiserende først fordi han ikke skjønte helt hva linja gikk ut på, men etter hvert byttet han over til KDA og fant ut at han trivdes godt der.

Julie forteller at elevene på linja har det bra sosialt og er blitt godt kjent.

– Det var vel allerede den andre uken vi hadde en tacokveld med hele klassen, sier hun.

Sivert legger til at man rett og slett må bli kjent med alle i klassen siden det bare er nye. På KDA har de egne programfag som er basert innenfor det vi tenker på som kunst, derfor er det ikke tilfeldig at de med samme interesse havner på samme linje.

Lisa Siegel er tidligere elev på Formgivning og studerer nå på arkitekthøgskolen i Oslo.

Lisa Siegel er tidligere elev på Formgivning og studerer nå på arkitekthøgskolen i Oslo. Foto:

Kunst, Design og Arkitektur er en studieforberedende linje hvor du får generell studiekompetanse. Det gir deg muligheten til å studere nesten hva du vil etter videregående.

Gir studiekompetanse

– Denne linja passer for dem som vil ha design og arkitektur, men også ønsker en åpen utdanning, forteller Sivert.

Forrige uke besøkte Lisa Siegel Hønefoss videregående skole for å holde et lite foredrag for formgivningsfag elevene.

Hun viste egne prosjekter hun hadde gjort på arkitekturhøgskolen i Oslo. I tillegg fortalte hun at fordelen med å ta studiekompetanse gjennom Kunst, Design og Arkitektur er ikke bare at du får studiekompetanse, men et grunnlag innenfor diverse kunst. Dette kan komme til nytte hvis en ønsker å begynne på arkitekturlinjen i Oslo, hvor man må gjennom en opptaksprøve.

1 KDA består av 18 flotte elever. Første rekke fra venste: Anna Kvitka, Ida Haugen Maribo. Andre rekke fra venste Rengeng Cai, Dominicka Elieke, Live Røseth Hansen, Tuva Kristine Larsen. Tredje rekke fra venste: Even Kristiansen, Mari Mathilde Thoresen, Elise Nordengen, Karoline Olsen Løvold, Malin Hagen Olsen, Rozalia Kluaudia Woznicka, Sunnica Asli Øen, Rawan Alyoussef, Kristin Tronrud, Sivert Aarflot, Klaudia Julia Kozakiewicz.

1 KDA består av 18 flotte elever. Første rekke fra venste: Anna Kvitka, Ida Haugen Maribo. Andre rekke fra venste Rengeng Cai, Dominicka Elieke, Live Røseth Hansen, Tuva Kristine Larsen. Tredje rekke fra venste: Even Kristiansen, Mari Mathilde Thoresen, Elise Nordengen, Karoline Olsen Løvold, Malin Hagen Olsen, Rozalia Kluaudia Woznicka, Sunnica Asli Øen, Rawan Alyoussef, Kristin Tronrud, Sivert Aarflot, Klaudia Julia Kozakiewicz. Foto:

LES OGSÅ: Elevene på medielinja rigger seg til kamp

LES FLERE SAKER OM SKOLE:

Artikkeltags