I uke 43 og 44 tilbyr kjøretøy-klassen ved Hønefoss videregående skole dekkomlegg fra sommerdekk til vinterdekk, og diverse andre småjobber til bare 100 kroner per jobb. Alle som ønsker kan benytte seg av tilbudet.

Elevene har planlagt bedriften over lengre tid. Etter å ha diskutert det i klassen, bestemte de selv hva de ville gjøre og hvor høy prisene skulle være. I tillegg til å starte en elevbedrift, skal flere av elevene også jobbe i andre bedrifter.

LES OGSÅ: Tid for dekkskifte: Slik gjør du det

God trening

Ingvild Engen Lindbråthen (17) er kundemottaker for prosjektet, og hun forteller at dette er noe kjøretøyklassene gjør hvert år. Denne klassen er derimot den første til å arrangere prosjektet på høsten.

– Vi tilbyr å bytte til vinterdekk, bytte av olje og oljefilter, samt andre småjobber, som for eksempel å bytte lyspærer eller sjekke bremser, sier hun.

Elevene Michael Eriksen Molde (17) og Eirik Wefring Smith (17) forteller at de ser fram til de to neste ukene, og håper det blir et bra tilbud som mange vil benytte seg av. Det blir også en fin trening når de neste år skal å være lærlinger ute i bedriftene.

LES OGSÅ: SAS på lærlingjakt i Hønefoss (+)

Tidspress

– Det blir fint å få et innblikk i hvordan en mekaniker egentlig jobber, sier Michael.

Eirik legger til at elevene synes dette er en bra løsning, og at det forhåpentligvis blir veldig lærerikt.

– Det med å få et press på seg til å gjøre det best mulig og å måtte bli ferdig i tide, blir en bra ting å ta med seg videre, synes han.

Inntekt til klassetur

Kjøretøy-klassen holder til på skolens verksted i Alf Westernsgate, og har ulike åpningstider. Mer informasjon finnes på skolens nettsider. Pengene går til en klassetur for den blide gjengen, som blir arrangert på våren.

Hva gjelder regler for skifte fra sommer- til vinterdekk, gjelder først og fremst kjøreforholdene. For piggdekk er reglene annerledes.

LES OGSÅ: 150 dekkskift om dagen i vinterdekk-rushet (+)