Line, Gina og Celina skal konkurrere i helsefag: – Læreren vår er veldig gira

Line Juvet (17), Gina Lien (18) og Celina Korsdahl Johansen (17) er tre av elevene fra Hønefoss videregående skole som skal konkurrere i fylkesmesterskapet i helsearbeiderfaget, som avholdes på skolen deres.

Line Juvet (17), Gina Lien (18) og Celina Korsdahl Johansen (17) er tre av elevene fra Hønefoss videregående skole som skal konkurrere i fylkesmesterskapet i helsearbeiderfaget, som avholdes på skolen deres. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesmesterskapet i helsearbeiderfaget er rett rundt hjørnet. Tre av de lokale elevene grugleder seg.

DEL

PulsOnsdag 2. mai arrangeres fylkesmesterskapet i helsearbeiderfaget på Hønefoss videregående skole. Her skal elever fra den lokale skolen konkurrere om å komme videre til norgesmesterskapet.

Både elever, lærlinger og nyutdannede helsefagarbeidere kan konkurrere. Derfor har et lite utvalg elever fra Helse- og oppvekstfaget på Hønefoss videregående skole meldt seg på. Tre av disse er Gina Lien (18), Celina Korsdahl Johansen (17) og Line Juvet (17) fra andre klasse på det 4-årige helseløpet.

– Læreren vår er veldig gira på at noen fra klassen skulle delta, han mener at man burde representere skolen vår, også er det jo veldig bra å ha på CV-en, hvis man kommer videre da. Hvis man taper er det ikke så mye å skrive, forteller Gina og ler.

Øver mye

Gina forteller at på skolen øver de hver fredag. Klassen får utdelt en case, så deler de seg opp slik at noen er pasienter, noen er dommere, og de tre som skal delta er helsefagarbeidere.

– Sist gang var det en på 63 år som hadde mye pustevansker og veldig mange symptomer på kols, men som ikke hadde kols, så det var litt vanskelig. Da må vi fullføre et stell, lage frokost i forhold til kostholdsveiledning også skulle vi ha veiledning i forhold til røyking og hva slags skader det gjør på kroppen, forteller Gina.

Elevene på Helse- og oppvekstfag er fullt igang med å øve til fylkesmesterskapet i helsearbeiderfaget.

Elevene på Helse- og oppvekstfag er fullt igang med å øve til fylkesmesterskapet i helsearbeiderfaget. Foto:

Kan komme til NM

Gina forteller at temaet for årets fylkesmesterskap er demens og høyt blodtrykk. Dette skal de da snart begynne å øve på.

– Hele Buskerud skal delta og det er rundt åtte som deltar. En av dem som vinner kommer videre til NM, forteller Line.

Når vi spurte om elevene gledet seg til konkurransen, kom det litt svak latter. De fortalte at de gledet seg, fordi dette kommer nok til å bli kult og en erfaring, men på den andre siden så er de litt nervøse siden de skal konkurrere foran en del folk, hvor mange av dem er kjente.

– Du lærer ekstremt mye i forberedelsene, du repeterer alt du skal igjen og øver på akkurat sånn det bli satt opp på fylkesmesterskapet, så det er veldig virkelighetsnæring, forteller Celina.

Hun anbefaler andre å bli med på konkurransen.

Artikkeltags