Heit eller teit: Forbud mot ansiktsdekkende plagg i all undervisning

Alle mennesker burde ha rett til å ivareta sin identitet både før, under og etter undervisning, mener Thea.  (Illustrasjonsfoto: ANB)

Alle mennesker burde ha rett til å ivareta sin identitet både før, under og etter undervisning, mener Thea. (Illustrasjonsfoto: ANB) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Skribent Thea avgjør om en ny regel i skolereglementet er heit eller teit.

DEL

Puls Et nytt skoleår er i gang, og skolens ordensreglement er på ny delt ut til nye og gamle skoleelever. Reglementene gjennomgår som regel lite forandring fra skoleår til skoleår, men denne gangen er det annerledes.

Det er nå nemlig lagt til en ny regel. Forbudet mot ansiktsdekkende plagg i all undervisning har i høst trådt i kraft. I all undervisning inngår barnehager, skoler, høyere utdanning og opplæring av nyankomne innvandrere etter introduksjonsloven.

På regjeringens nettsider presiseres det at forbudet ikke gjelder for eksempel luer eller hijab, men blant annet finlandshetter og nikab.

Dette er plagg som for mange er en stor del av identiteten deres. Med tanke på alle timene i løpet av en dag som brukes på undervisning, og hvor mange timer disse menneskene da blir nødt til å kvitte seg med en så stor del av identiteten sin, virker dette forbudet for meg meningsløst.

Dom
Teit. Alle mennesker burde ha rett til å ivareta sin identitet både før, under og etter undervisning.


Er det heit eller teit med ansiktsdekkende plagg i undervisning, spør Thea.

Er det heit eller teit med ansiktsdekkende plagg i undervisning, spør Thea. Foto:

 

LES OGSÅ:

Artikkeltags