Det er ikke lenge til det braker løs for russen over hele landet. Det begynner å nærme seg russetiden og russedåpen er like rundt hjørnet. Russeknutene er en tradisjon som har vart lenge, og de første russeknutene oppsto så tidlig som på 1940-tallet. Man får knyte en spesiell ting i russeluen når man har utført de forskjellige knutene, og det er for mange en morsom tradisjon.

Men er noen av knutene litt for drøye, eller er det sånn det skal være i russetiden?

Mange russeknuter er relativt uskyldige og morsomme. Som for eksempel «Krafttak mot kreft»-knuten som innebærer å delta på innsamlingen til Krafttak mot kreft, eller knuten som innebærer å gi noe du ikke bruker til Hvalsmoen asylmottak. Det er også andre teite/morsomme knuter som å gå med brød som sko, eller sitte under pulten en hel skoletime. Det er kanskje ikke disse knutene som skaper oppsikt.

 

I de siste årene har flere russeknuter blitt endret eller fullstendig fjernet på grunn av drøyt innhold. 

Er det greit å ha sex med noen i naturen med tre vitner, og er det ok å skifte i det andre kjønns garderobe? Mange av de fjernede russeknutene handler ofte om usunn drikking og sex i upassende situasjoner. Man skal så klart få lov til å ha det moro i russetiden, og hvis du har lyst til å ha sex ute med tre personer som ser på er det bare å gjøre det. Men det finnes konsekvenser, og man bør kanskje tenke ordentlig igjennom hvilke russeknuter det er lurt å ikke gjennomføre.

Dom

Til syvende og sist synes jeg russeknuter er heit. De er som oftest uskyldige og morsomme, samtidig til at de kan bidra til en triveligere russetid. Men tenk med hodet, og utfør nå ikke en russeknute du ikke er komfortabel med å utføre.

Er det verdt å angre for bare en gjenstand i lua?