Russeklistremerker er unike og de aller fleste russegrupper lager dem. Selv om det bare er et klistremerke av logoen deres, er de fortsatt veldig staselige. Elevene på de forskjellige skolene ønsker alltid å få klistremerke fra de gruppene som de synes er best.

Klistremerkene kan man feste over alt, men det er mest vanlig å feste dem på mobilen og PC-en. Siden vi bruker både mobilen og PC-en såpass mye, blir det vanskelig å unngå disse klistremerkene.

Og når man først har lagt merke til dem på mobilen til en av vennene dine, blir de fort et samtaleemne innenfor vennegruppen. Det blir stilt spørsmål som «hvem fikk du den av?», «hvem kjenner du på den gruppa?» og selvfølgelig; «kan du skaffe et klistremerke til meg også?»

Jeg ser på klistremerkene som en merkevare. Det er russegruppene sin måte å reklamere for seg selv.

Jo flere som har klistremerket på mobilen sin, desto fler vet hvem de er. Resultatet av dette er vel at russegruppa får enda flere følgere på Instagram-kontoen sin og får følelsen av å være lokalkjendiser for en liten stund. Instagram er også et sted der russegruppene kan vise seg fram, representere medlemmene i gruppa og dele opplevelser fra russetiden sin.

I tillegg til å få muligheten til å være midlertidige lokalkjendiser, så lønner det seg for russegruppene å reklamere for seg selv. De som får mest oppmerksomhet vinner lettere priser og konkurranser i russetiden.

Selvfølgelig er ikke populariteten en avgjørende faktor, men kan bidra til å gi et ekstra pluss i boka.

Alt i alt mener jeg at russeklistremerker skaper liv og kommunikasjon blant ungdom. Alle ungdommer som bryr seg om og engasjerer seg i russetiden har alltid en egen mening når det kommer til både sanger, logo, konsept og klistremerker fra de forskjellige gruppene.

Klistremerkene er selvsagt et positivt verktøy for russegruppene, siden de vil at alle skal få vite hvem de er. De ønsker å sette sitt merke på byen før russetiden er over. Og russegruppene nøler ikke med å gjøre nettopp dette. For de aller fleste vet jo at russetiden varer ikke for alltid.

Dom: Heit!

LES OGSÅ: