Det er jul. Og tar du en tur innom hvilken som helst klesbutikk får du bekreftet nettopp dette. Grå, grønne, røde, blå gensere med reinsdyr, bjeller, nisser og glitter har tatt butikkene med storm. Umoderne og stygt tenker noen, morsomt og fantastisk tenker andre. Genserne er noe utenom det vanlige, og mange er nærmest tredimensjonale med for eksempel Rudolfs nese som stikker ut eller glitter som er lagt oppå genseren. Noen gensere er «bare julete», mens andre har et morsomt sitat. De finnes i store og små størrelser, og det finnes knapt noen unnskyldninger til å skaffe seg en eller to.

Morsomt? Ja. Moderne? Usikker.

Det er kanskje ikke en slik genser du kjøper hvis du ønsker å være trendy. Men for mange handler jula alt om tradisjoner, og da er kanskje ikke behovet for å være moderne så enormt stort?

Dom

For meg er jula rødt og grønt, reinsdyr, snømenn, glitter og nisser. Dessuten er jo vinteren noe som krever litt varme klær. Denne kombinasjonen kan lett bli tilfredsstilt av en tredimensjonal rød julegenser med et morsomt sitat. Jeg tviler ikke et sekund når jeg sier at julegenser er HEIT. Den gir deg rett julestemning, og påpeker at jula er tida for glede og at man kan gå i ting man ikke går i ellers uten å bli dømt for det.

Så hvis du enda ikke har falt for fristelsen, vil jeg anbefale deg å løpe til butikken og gjøre et innkjøp du ikke kommer til å angre på.

Og fortvil ikke, du finner nok minst en som du liker i de titalls butikkene som selger de heite julegenserne.

LES OGSÅ: Heit eller teit: kunstig juletre