Nye Hønefoss kirke hadde offisiell åpning 10. desember. Den har vært planlagt lenge og vært svært etterlengtet av mange etter at den tidligere kirken brant ned i 2010.

Etter dette har ikke Ringerike menighet hatt et samlingssted annet en kirkestua og derfor er kirken høyst ettertraktet. Arkitektfirmaet Link står bak arkitekturen «Himmeltrærne», som ble valgt ut av en jury blant fem arkitekturkontorer.

Bygget blir også kalt «Hoppbakken», på grunn av kirkens arkitektur. Det er et kurvet tak som støttes opp av søyler som kan leses som en allé med trær og trekroner derav navnet «Himmeltrærne».

Hvelvingen på taket skal bidra til at du føler deg velkommen i kirken når du går inn døren og kirkerommet «åpner» seg. Kirken står ut mot de ellers så «normale» husene, og er et fint syn når man kjører forbi. Det er bra at det ikke er en kirke som alle andre, og det moderne bygget er flott å se på, samtidig som man blir nysgjerrig på hvordan selve kirkerommet inne ser ut.

Nytenkning og en moderne vri er ønsket, når kirkerom er noe som ofte preges av tradisjon er det forfriskende å se noen som tør å trå utenfor det vanlige og være kreative og moderne.

Dom:

Den nye kirkens arkitektur er spennende, og ganske så heit.

LES OM ÅPNINGEN:

Vi spurte 20 personer hva de synes om den nye kirka. Bla deg gjennom hva de svarte

LES OGSÅ: Heit eller teit: Snø

Bildeserie

4 på gata: Hva syntes du om den nye kirka?