Høsten har satt inn for fullt, det er oktober og det er snart klart for halloween! En elsket og hatet tradisjon landet over. I år som i fjor venter vi små barn som går «knask eller knep» i nabolaget og ungdommer på fest ikledd skumle, morsomme eller søte kostymer. Men halloween er også dagen hvor du kan kle deg i hva du vil. Eller så lite du vil.

Halloween eller allehelgensaften er en tradisjon hvor man hedrer de døde, og har blitt feiret i ulike land lenge. Dagens tradisjon med gresskar, skumle kostymer og godteri kommer fra USA. Nå har tradisjonen for lengst fått fotfeste også i Norge og vi elsker enda en unnskyldning til å feste.

Men noen drar den litt langt og kostymene spesielt jenter bruker, er ofte korte og viser mye hud. Vi får inntrykk fra amerikanske filmer og kostymeindustrien at det er sånn det skal være. Halloween er den dagen det er greit å gå lettkledd, for da er du ikke deg selv uansett.

Vi syntes det blir feil fokus i en ellers morsom tradisjon.

Hvis du ser igjennom en kostymekatalog ser du fort hva som går igjen på damekostymene. Lettkledd sykepleier, lettkledd indianer, lettkledd katt, lettkledd politi og sånn fortsetter lista. Samtidig så vet vi at dette ikke gjelder alle, og de fleste kler seg ordentlig.

Det viktigste for mange er jo å finne det perfekte kostymet, og at andre kjenner igjen hva du er kledd ut som uavhengig om man går for noe skummelt, søtt, morsomt eller kult.

DOM:

Å kle seg ut til halloween kommer nok ikke til å gå av moten. Heller ikke de lettkledde kostymene. Å feire halloween i morsomme kostymer er heit, og jeg gleder meg til å se hvor kreative barn, unge og voksne har vært i år! Men husk at halloween ikke bare er en unnskyldning til å kle seg lettkledd, og tenk over det når du skal velge kostyme!

LES OGSÅ: Heit eller teit? Bølgete øyenbryn