Hønefoss er i forandring med ny kirke, nye leiligheter, restauranter, butikker og ikke minst det nye Gledeshuset ved Glatved brygge. Selv om navnet kanskje kan tilsi noe annet, er ikke Gledeshuset laget for noe mer enn restaurant, bar og scene. 31. mai åpner det og da er det straks duket for Hønefossrevyen.

Men spørsmålet er om det er behov for en scene til og enda en restaurant og kafé i lille Hønefoss.

Gledeshuset er plassert med utsikt over storfossen, altså på andre siden av brua enn det som gjerne blir kalt sentrum. Dette er et stykke fra de fleste parkeringene på kjøpesenteret og ved torget, noe som kanskje kan gjøre at folk heller velger å gå til andre restauranter som ligger nærmere.

På en annen side har noen endelig laget noe som kanskje kan trekke folk litt nærmere fossen, som egentlig kunne vært en fin attraksjon i byen, men som på mange måter nå ligger litt avsides, utenfor sentrum og fort kan bli glemt.

Dom

Etter navnet å dømme er målet med Gledeshuset å skape nettopp glede. Dette er jo et klart pluss for byen. Så håpet er at nybygget skal fungere selv om det ikke ligger midt i sentrum som de fleste andre butikker og restauranter gjør her i Hønefoss.

Heit

LES OGSÅ: