Gå til sidens hovedinnhold

– Facebook har blitt et ganske dødt sosialt medium (blant de unge)

Artikkelen er over 3 år gammel

Er Facebook fortsatt et hett sosialt medium, selv om ungdom bruker det lite?

Puls

Bruker du fortsatt Facebook? Eller er Instagram og Snapchat de viktigste sosiale mediene?

Facebook har siden oppstarten i 2004 gått fra å være en lukket side for universitetselever til et sosialt medium for alle, til og med bestemor.

Da Facebook var nytt, var feeden for det meste fylt med meningsløse statusoppdateringer om hva folk hadde spist til middag eller hva de så på TV.

- Snapchat og Instagram har tatt over

Jeg har inntrykk av at dagens ungdom bruker Facebook kun til å bytte profilbilde en gang i blant, tagge hverandre i «memes» og opprette ulike grupper og arrangementer.

Og så har vi jo også den gode gamle Messenger, hvor vi kan sende meldinger og opprette gruppechatter.

Utenom dette er Facebook blitt et ganske dødt sosialt medium, og andre apper som Snapchat og Instagram har tatt over blant unge.

Meningsløse oppdateringer

Foreldregenerasjonen derimot, har nettopp begynt å utforske denne verdenen og kan iblant finne på å legge ut en av disse meningsløse oppdateringene jeg nevnte tidligere.

I andre land, blant annet i USA, har Facebook fått enda mindre betydning og jeg tror Norge vil følge i samme retning. Foreldregenerasjonen har tross alt allerede inntatt Instagram og Snapchat. Og kanskje popper det snart opp en ny og bedre app? 

Dom:  Selv om vi bruker Facebook mindre og mindre, er det fortsatt en fin måte å holde kontakt med venner på. Uten Facebook hadde vi ikke hatt Messenger og facebookgrupper. Jeg håper folk fortsetter å bruke siden til å dele arrangementer og artikler, og jeg elsker å tagge venner i memes. Jeg mener Facebook fortsatt er heit.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken