I januar fikk 18-åringen tilbud om kontrakt med Vålerengas A-lag, som er i den øverste norske fotballdivisjonen for kvinner.

Julie er svært fornøyd med sitt nye lag, hvor blant annet den norske landslagsstjernen Solveig Gulbrandsen spiller.

– Jeg var innom flere klubber i Oslo før jeg bestemte meg for at det var Vålerenga jeg vil spille for. Vålerenga virker best og har et strukturert og bra opplegg, sier Julie.

Julie startet egentlig i Vålerenga i høst. Hun fikk trene med A-laget, men spilte på rekruttlaget. Nå håper hun på mye spilletid i Toppserien.

– Jeg er veldig fornøyd med å være en del av troppen til Vålerenga. Så langt har jeg ikke fått så mye spilletid, men håper jeg vil få mer med tiden.

Startet tidlig

Julie startet tidlig med fotball og har spilt på flere lag i hønefossdistriktet før hun startet i Osloklubben.

– Jeg startet med organisert fotball i andre klasse, men har alltid spilt fotball med broren min. Den første klubben jeg spilte i var Norderhov. Der spilte jeg i mange år, før jeg som 16 åring gikk over til Haugsbygd IF. Deretter spilte jeg en kort periode på HBKs gutter 16 lag.

Den lovende fotballjenta gikk hele førsteklasse på idrettslinja ved Ringerike videregående skole, men i fjor høst startet hun på Wang toppidrettsgymnas i Oslo. Wang gjør det mulig å satse på idretten samtidig som man kan velge de programfagene man ønsker. Wang var derfor et supert alternativ for Julie, som ønsket å velge fag som kjemi og fysikk i tillegg til å spille fotball. Hun har nå gått der i over ett halvt år og trives svært godt.

– Skolen legger godt til rette for både idretten og skolegangen. Jeg kan ta realfag samtidig som jeg satser på fotball. Wang tilbyr også svært gode treningsøkter og det er et bra fotballmiljø hvor det mange andre jenter som har lyst til å satse.

Flyttet hjemmefra

Siden både skolen og fotballtreningene var i Oslo, ble det et naturlig valg for Julie å flytte dit. Hun bor nå alene på hybel, like ved skolen og treningsarenaen.

– Det var litt rart å flytte hjemme fra og spesielt tøft det første halvåret siden jeg måtte gjøre mye selv. Jeg må lage egen mat og vaske klærne mine, men nå som jeg har blitt vant til det, går det helt fint.

– Og selv om jeg bor alene, er det alltid noe som skjer, så det blir ikke ensomt, legger hun til.

Travel hverdag

Julie har et tett program og er flink til å strukturere hverdagen. Hun står opp kvart over 6 hver dag, spiser frokost, før hun tar buss opp til Valle Hovin for fotballtrening med Wang. Deretter bærer turen videre til skolen. Når skoledagen er ferdig, halv fire, drar hun hjemom og lager seg en kjapp middag før hun drar ut på ny trening, denne gangen med klubben.

– Jeg prøver å gjøre litt lekser på kveldene, men det er ikke alltid tiden strekker til, sier hun med et smil.

Julie har oppnådd mye på kort tid og har flere personlige mål. Å komme på landslaget er et av dem.

– Først og fremst har jeg som mål å få mer spilletid og bli bedre i fotball. Da får jeg kanskje goder som å komme på landslaget om noen år, det er drømmen.

Det unge talentet har ofret en del fritid samt tid med venner til fordel for fotballen. Men for å bli god i noe, må man ofre litt, mener hun.

– Det viktigste er å ikke stresse, men å ha det gøy. Det er også viktig å ikke overdrive med idretten, for da kan det fort bli kjedelig og man kan bli lei.