Halloween feires i de fleste land rundt 31. oktober. Feiringa er kort fortalt kvelden og natta før allehelgensdag, som er den katolske minnefesten for helgener og martyrer. Det har blitt til en dag hvor barn går «knask eller knep» og ungdommer drar på fest, uten å egentlig vite hvorfor.

Uansett om du bryr deg om hvorfor halloween eksisterer eller ikke, har vi kommet på noen idéer til ulike «i siste liten-kostymer». Fokuset var på enkle og forhåpentligvis kostnadsfrie kostymer, rett og slett bruke noe man allerede har i klesskapet.

En «Netflixer»

Et mye brukt uttrykk om Netflix og serier de siste årene har vært Binge Watching, som på godt norsk betyr seriefråtsing. Det vil si at en ser et stort antall episoder av en serie over en sammenhengende tidsperiode. Hvis man har bestemt seg for å bruke noen timer sittende foran en skjerm, vil man gjerne være komfortabel. Kostymet er satt sammen av noe så enkelt som en joggebukse, en god genser og et teppe.

Spion

Dette er en klassiker, nettopp fordi det er såpass enkelt og kostnadsfritt. Om man ønsker å gjøre kostymet noen hakk mer gjennomført, er det selvfølgelig mulig å bruke litt penger. Det er derimot ikke nødvendig om du har noen svarte klær, og et par solbriller liggende hjemme.

Turist

Et unikt kostyme med litt humor i seg kan være en «typisk turist». Det er ofte vanlig å se hvilke mennesker som bor i et land, og hvilke som ikke gjør det. Spesielt vi nordmenn kan skille oss ut i mengden med sokker i sandaler, store kart og rød, solbrent hud. Dette kostymet kan man gjøre litt til sitt eget, men bruk gjerne masse farger. Kostymet vil være komplett om man har en selfiestang, rumpetaske og et kart.

Betty Cooper og Jughead Jones

Riverdale-karakterer blir trolig klassikere i år, skal vi tro ekspertene. Ungdomsserien er på sin tredje sesong, og episodene blir for tiden postet hver torsdag på Netflix. Kostymene kan fungere både alene og som et parkostyme, for de som ønsker det.

Det å kle seg ut som disse to skal ikke være altfor vanskelig, og mange har nok de fleste plaggene i klesskapet allerede. Det er lov å gjøre sin egen vri på det, men ikke glem de ikoniske kjennetegnene: Bettys hestehale og Jugheads lue.

LES OGSÅ: