Søker turglad leder

Oda Nygård og Kamilla Kolkin må gi seg som turledere i DNT Ung.

Oda Nygård og Kamilla Kolkin må gi seg som turledere i DNT Ung. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Er du glad i friluftsliv? Er du en lederfigur? Bli leder i DNT Ung Ringerike da vel!

DEL

PulsDNT Ung er Norges største friluftsorganisasjon for ungdom, og arrangerer kurs og turer for ungdom mellom 13 og 25 år i hele landet.

Kamilla Kolkin og Oda Nygaard var tidligere ledere, men måtte begge gi seg på grunn av jobb og studier. Kanskje er det nettopp du som er riktig person til å ta over stafettpinnen?

LES OGSÅ: DNTs 10 beste tips for en vellykket tur med barna

Tidkrevende

Man må være forberedt på en del planlegging dersom man skal ta på seg rollen som turleder.

– Vi hadde ansvar for å sette opp en turplan for året og markedsføringen av hver enkelt tur. Vi måtte sørge for at vi hadde alt utstyret, og var ansvarlige for selve gjennomføringen av turene, informerer Kamilla.

– Selve turene var uten tvil høydepunktet for meg, for jeg er ikke så glad i planlegging i utgangspunktet, men jeg fikk erfare hvor mye bedre selve turen ble etter god og nøye planlegging, forteller hun.

Noen av turene de har vært med på er fotturer opp Mørkonga, natursti i Knestangsåsen, klatreturer i Oppenåsen og hyttetur til Grønknutkoia.

LES OGSÅ: Redder jubileumsfesten: Speiderne bygger hengebru til Petersøya

En god turleder er...

– For å være en god turleder må man være åpen og delaktig, og ikke redd for å ta avgjørelser. Til tross for god planlegging, kan det skje uforutsette ting og da er det viktig at man har evnen til å ta ting på sparket og legge til rette etter forholdene, forteller Kamilla.

– De erfaringene jeg har fått gjennom DNT har jeg fått godt utbytte av i senere jobber også. Blant annet i jobb som reiseguide har det veid veldig positivt på CV-en min. Man lærer utrolig mye om struktur, mennesker og lederskap, som er utrolig nyttig kunnskap å ha her i livet.

Som turleder lærer du utrolig mye om struktur, mennesker og lederskap, som er svært nyttig kunnskap å ha med videre.

Om du har noen spørsmål eller kanskje allerede vet at dette er noe for deg, ta kontakt med Kamilla (kamilla@kolkin.no), eller Oda (odanygard@gmail.com).

LES OGSÅ: Stor vekst for Turistforeningen

Artikkeltags