Vi tar pulsen på Gina Clausen Karlengen (21): Drømmer om å jobbe for Vogue

FOTOGRAF: Før var Gina Clausen Karlengen fotograf i Puls. Nå får hun oppdrag i utlandet.

FOTOGRAF: Før var Gina Clausen Karlengen fotograf i Puls. Nå får hun oppdrag i utlandet. Foto:

Av

Gina Clausen Karlengen (21) har tidligere jobbet som fotograf for Puls-redaksjonen. Hun har i senere tid utdannet seg som fotograf ved Bilder Nordic School of Photography i Oslo. Nå har hun fått muligheten til å få være med på en bildeutstilling i Nederland, som blir vist gjennom hele oktober.

DEL

PulsNavn: Gina Clausen Karlengen

Alder: 21

Aktuell: Fotograf som skal stille ut bildene sine på en utstilling i Nederland.

– Hvor lenge har du fotografert?

– Jeg begynte på ordentlig da jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera etter konfirmasjonen min, så jeg har holdt på i 6 år. Jeg tok også bilder før det, men det var for det meste av vennene mine og blomstene i hagen min. Jeg er, og har alltid vært, hun jenta med kamera.

– Hvordan fant du ut at du ville bli fotograf?

– Jeg tror fotografering bare var en interesse som økte veldig med tiden. Etter hvert skjønte jeg at dette var en lidenskap som jeg virkelig brant for, og at jeg ikke kunne se for meg å gjøre så mye annet. Så etter jeg gikk medier og kommunikasjon tok jeg et valg: Hvis jeg kom inn på fotoskole i Oslo, så skulle jeg satse. Jeg kom inn på fotoskolen, og det er den veien jeg nå har valgt å gå.

– Hvor utdannet du deg til fotograf?

– Jeg har så langt utdannet meg ved Bilder Nordic School of Photography i Oslo. Neste steg blir en bachelor i Fashion Photography ved London College of Fashion.

– Hva går yrket ditt ut på?

– Per dags dato driver jeg mitt eget enkeltpersonforetak hvor jeg tar på meg ulike oppdrag fra kunder. Jeg drømmer om å en dag kunne få muligheten til å få jobbe for de store motemagasinene.

– Hva er det som interesserer deg mest med det yrket du har valgt?

– Jeg synes det mest interessante er å kunne skape noe fra eget hode, og det å ha muligheten til å kunne boltre seg kreativt. Man møter også mange fine mennesker på veien.

– Fortell litt om utstillingen som du skal være med på i Nederland.

– Jeg stiller ut noen bilder i Leeuwarden i Nederland nå. Utstillingen varer fra 04.–28. oktober, hvor temaet er «Hvem er jeg?». Bildene mine på utstillingen var fra avgangsprosjektet mitt på Bilder Nordic. Identitet er noe som jeg interesserer meg veldig mye for, så derfor valgte jeg å basere avgangsprosjektet mitt på det. Jeg har fotografert mennesker som ikke nødvendigvis går inn i den såkalte «A4-båsen» som samfunnet gjerne vil ha. Jeg har derfor tatt bilder av mennesker slik de er, og ikke av modeller fra byråer.

– Hva tenker du om å få være med på utstillingen i Nederland?

– Det er veldig moro! Jeg var en tur i Nederland og kikket på utstillingen, og det var kjempegøy å se bildene mine henge der. Jeg kjente at jeg ble litt stolt av meg selv.

– Pizza eller taco?

– Jeg går alltid for en god pizza.

– Har du noen tips til ungdom som ønsker å bli fotografer?

– Du må begynne med å lære deg det tekniske. Ikke tenk at du skal klare alt med en gang. Foto er akkurat som alt annet – man må bruke nok tid for å bli en god fotograf. Det lønner seg også å se masse på andres arbeid, og hente inspirasjon fra omgivelsene. Også er det ingen grense når det kommer til kreativitet – prøv alt!

– Hva er det rareste du har tatt bilde av?

– Jeg klarer ikke helt å komme på det rareste jeg har tatt bilde av, men den rareste situasjonen må nok ha vært i fjor vinter da jeg tok selvportretter ute i minusgrader, helt naken. Jeg har aldri følt meg mer ukomfortabel eller utsatt, men hva gjør man vel ikke for kunsten.

– Hva er din største drøm innenfor fotoverdenen?

– Hver gang folk spør, så sier jeg alltid «å få jobbe i Vogue». Og det er kanskje også det. Men mest av alt så drømmer jeg bare om å kunne leve av å ta bilder, reise rundt, møte mennesker og at jeg gleder meg til å dra på jobb hver dag.

– Favorittfilm?

Boyhood. Den er så fantastisk!

– Katt eller hund?

– Jeg er egentlig ikke noe dyremenneske, men hvis jeg måtte velge så ville jeg nok gått for en katt.

– Hva er planene dine for framtiden?

– Planen nå er å begynne å studere igjen i London neste høst, som da blir i tre år. Lenger enn det har jeg ikke kommet, men jeg håper så inderlig at jeg får til å jobbe profesjonelt med foto en vakker dag.

Hvis du vil se mer av Gina Clausen Karlengen sine fotografier, kan du besøke nettsiden hennes her.


 

LES OGSÅ: Gina (21) ønsker å jobbe profesjonelt med foto en vakker dag.Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags