Januarsalg: – Jeg blir fort fristet og tenker at jeg trenger det allikevel

POSITIVT: Elise ser ikke noe negativt med masse salg, så lenge man klarer å begrense seg og ikke kjøpe for å kjøpe.

POSITIVT: Elise ser ikke noe negativt med masse salg, så lenge man klarer å begrense seg og ikke kjøpe for å kjøpe. Foto:

Julen er over og vi trer inn i et nytt år. Med et nytt år og nye muligheter, kommer også nye salg.

DEL

PulsElise Havik (18) er en av dem som liker å handle. Januarsalget har hun allerede benyttet seg av.

– Jeg pleier å handle på januarsalget, ikke noe overdreven handling, men litt av klær jeg føler jeg «trenger» eller vil ha, forteller Elise.

Ikke uvanlig å handle

Elise forteller at hun ikke synes det er noe spesielt uvanlig med handlevanen sin.

– Jeg har ingen spesiell god eller dårlig handlevane. Jeg kjøper ikke masse unødvendig ting, men kan fort bli slik at hvis det er salg så blir jeg fristet og tenker at jeg trenger det allikevel. Men jeg synes ikke det er noe spesielt uvanlig med handlevanen min.

Senterleder ved Kuben kjøpesenter Anne Trine Høibakk forteller at butikkene kjører ulike kampanjer gjennom året, der noen er rettet mot salg, mens andre er mer for inspirasjon.

– Fordelen med salg er at kundene får rimeligere varer, forteller hun.

FORDELER: Senterleder ved Kuben kjøpesenter Anne Trine Høibakk sier at fordelen med salg er at kunden får varen billigere.

FORDELER: Senterleder ved Kuben kjøpesenter Anne Trine Høibakk sier at fordelen med salg er at kunden får varen billigere. Foto:

Rett etter jul

På en side kan det være litt absurd at flere varer kommer på salg rett etter at mange har fått gaver til jul. Elise har en tanke om dette.

– Jeg synes det hadde vært bedre hvis det var salg før jul isteden, med tanke på at du får flere gaver for pengene. Men jeg skjønner hvorfor bedriftene gjør som de gjør, slik at de skal tjene mere penger. Folk kjøper dyrere gaver før jul, og handler til seg selv eller bytter gaver etter jul.

NYE VARER: Senterlederen på Kuben forteller at butikkene putter varene på salg for å få ryddet dem ut, da de skal ha inn vår-varene.

NYE VARER: Senterlederen på Kuben forteller at butikkene putter varene på salg for å få ryddet dem ut, da de skal ha inn vår-varene. Foto:

Trine derimot har et veldig praktisk svar på butikkenes opplegg.

– Etter nyttår mottar butikkene vår-varer og må derfor rydde plass til nyheter.

SALG: Nå som vi er i januarmåneden dukker det opp masse salg.

SALG: Nå som vi er i januarmåneden dukker det opp masse salg. Foto:

Is i magen

Elise synes at salg i januar er en fin måte å starte året på. Man kan da gå inn i det nye året med ting man har ønsket seg og kjøpe det.

– Jeg ser ingen negative sider ved at det er januarsalg, man må bare ha muligheten til å styre seg og ikke kjøpe for å kjøpe.

LES OGSÅ:   Søndagsåpent før jul: – En veldig god idé 

Artikkeltags