Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 4«Miss Peregrine's Home for Peculiar Children»: Fantasifullt, men forvirrende

Artikkelen er over 4 år gammel

Skribent Sina Schjørlien hadde store forventninger til regissør Tim Burtons siste film, men denne gangen innfridde han ikke.

Tittel: «Miss Peregrine's Home for Peculiar Children»

Regissør: Tim Burton

Sjanger: Adventure, drama, famiie

Utgivelsesår: 2016

Terningkast: 4

Etter å ha lest boka «Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children», som ble publisert i 2011, har jeg ventet i spenning på filmatiseringen av Ransom Riggs’ debutroman. Dessverre ble jeg skuffet over gjennomføringe. Filmen har sine positive øyeblikk, men de negative sidene ødelegger helhetsinntrykket.

Selvfølgelig forsøkte jeg å se filmen med ferske øyne; uten å tenke på innholdet fra boka. Som en stor fan av regissøren Tim Burton, med favoritter som «Edward Scissorhands» og «Corpse Bride», var det vanskelig å ikke ha høye forventninger til den nyeste filmen han har regissert.

Plottet og historien til «Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children» passet perfekt for Tim Burton. Likevel kan ikke resultatet sies å være et av Tim Burtons bedre verk.

Filmen begynte med et svært lovende handlingsforløp, som dessverre utviklet seg i en middelmådig retning.

Halve filmen var merkverdig, storslagen og innovativ, med flotte landskaps- og omgivelsesbilder.

Vi får en følelse av spenning og fantasifullhet som danner grunnlaget for noe virkelig stort. Dessverre daler resten av filmen som følge av et ujevnt tempo, et rotete plott og skuffende samhandlinger.

Skuespillerprestasjonene var riktignok imponerende. Jeg ble stadig imponert over de yngre og de eldre sin innlevelse.

Spesielt vil jeg trekke frem Eva Green, som gjorde en fantastisk jobb med å spille Miss Peregrine. Hennes troverdige og storartete fremstilling holdt seg som en frisk pust gjennom hele filmen.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children var langt i fra en dårlig film. Jeg anbefaler å se filmen, men ikke ta med deg for høye forventninger inn i kinosalen.

LES FLERE FILMANMELDELSER:

Kommentarer til denne saken