Stort potensial, men middelmådig gjennomføring

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

PulsTittel: Welcome to Norway!

Sjanger: Komedie/drama Regi: Rune Denstad Langlo

Terningkast: 3

Har en film noen gang vært så aktuell? Komedien «Welcome to Norway!» handler om et falleferdig asylmottak, eid av hverdagsrasisten Per Primus, der alt arbeidet overlates til asylsøkerne selv.

Timingen til filmens premiere er muligens litt provoserende når sjangeren er ment for å være underholdende. Likevel er konseptet helt genialt, og ser ut til å være dømt til å være hysterisk dersom humoren treffer seeren.

Filmen ironiserer over hvordan asylsøkere blir mottatt når de kommer inn i landet. «Velkommen til Norge», men vær så snill og ikke få oppholdstillatelse!

Anders Baasmo Christiansen spiller den slaske hovedrollen svært godt, og spesielt når han blir kjent med flyktningen Abedi (Olivier Mukata), får han fram dimensjonene til karakteren på en realistisk måte.

Filmen har smarte humoristiske elementer som nordmennenes kleine forsøk på å integrere asylsøkerne.

Likevel skuffer filmen helhetlige sett. Den har et morsomt, høyst aktuelt konsept som kunne vært et fantastisk stykke norsk komedie.

Dessverre treffer den ikke helt. Vitsene skulle vært drøyere så publikum faktisk kjente seg provosert, og karakterene burde hatt mer dybde og bakgrunnsinformasjon.

Da hadde filmen faktisk gjort et inntrykk, for det er det som er filmens problem – den er ikke like genial som konseptet lover oss.

LES MER OM FILM OG VIDEO HER:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags