Terningkast 6: Sommerens store hit engasjerer fortsatt

Amal Mohamed Bashir, skribent.

Amal Mohamed Bashir, skribent. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Terningkast 6 til serien «Stranger Things»? Les hvorfor her.

DEL

Puls - anmeldelseSerie: «Stranger Things»

Utgivelsesår: 2016

Sjanger: Science fiction og horror

Regissører: Brødrene Matt og Ross Duffer

Terningkast: 6

Stranger Things var sommerens mest spennende serie, og kan minne om 80-talls klassikere som «E.T.» og «The Thing». Serien bader i referanser til tiåret, og alt fra klær og musikk til språkbruk og farger understreker at settingen er 80-tallet.

I småbyen Indiana, år 1983, sitter guttene Mike, Dustin, Lucas og Will i kjellerstuen til Mike og spiller spill. På vei hjem, like ved et laboratorium, blir Will kastet av sykkelen av en mystisk skapning, og forsvinner sporløst. Bare tre av guttene får sove i sengen sin den natten.

Den lokale politistasjonen starter en etterforskning, mens guttene selv starter sin egen. Midt i etterforskningen møter guttene på en jente med overnaturlige krefter. Den lokale politisjefen dras inn i et mysterium om hemmelige eksperimenter som har funnet sted på laboratoriet.

Serien handler ikke bare om Will, men også om det sterke båndet mellom de tre guttene, fortiden til jenta med de overnaturlige kreftene og om mobbing. Disse tingene blir framstilt på en interessant måte som engasjerer.

Takket være de unge skuespillerne og alle de positive tilbakemeldingene vil det nå komme ut en sesong to til neste år.

Stranger Things kan beskrives som en hårreisende og spennende serie med flere gode momenter.

Selv med flere sterke og skumle scener er det en serie som er verdt å se, hvor man sitter igjen med en god følelse. Dette er en serie du absolutt ikke vil gå glipp av!

LES FLERE ANMELDELSER:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags