Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 6«Scream»: Kreativ twist på skrekk-klisjeene

Artikkelen er over 4 år gammel

Denne uken har Helene Nordrum Grun anmeldt en Netflix-serie. Og hun gir den nøyaktig seks øyne på terningen.

Serie: «Scream»

Sjanger: skrekk, thriller. drama

Utgivelsesår: 2015

Regi: Jill Blotevogel, Dan Dworkin, Jay Beattie

Terningkast: 6

For en liten stund siden snublet jeg over en serie som heter «Scream» på Netflix. Med tanke på at det allerede finnes dusinvis av serier og filmer med samme tittel, var jeg skeptisk. Men jeg skulle bli overrasket.

I Netflix-serien, som kom ut i 2015 møter vi hovedpersonen Emma Duval. Hun er en helt vanlig jente på High School med den populære fotballspilleren som kjæreste. Hun er i den populære gjengen hun egentlig er for snill til å henge med.

Helt i starten blir vi introdusert for den populære jenta Nina, som på mystisk vis blir drept av en ukjent person med maske, nemlig selve Scream ikonet. Mordet skyldes muligens en video Nina publiserte på YouTube, noe hun aldri burde ha gjort.

Litt senere møter vi Audrey Jensen, offeret i videoen og skolens mobbeoffer. I tillegg til å være Emmas eks-bestevenn har hun en annen bestevenn, Noah Fosters. Han er skolens nerd og er skikkelig fan av skrekkfilmer.

I tillegg dukker det opp en ny elev, Kiran Wilcox. Han er ukjent, mystisk og litt av en «bad boy»-type. Etter Ninas død begynner plutselig flere dødsfall å finne sted og folk som vanligvis ikke henger sammen, blir nødt til å holde sammen for å overleve.

Førsteinntrykket var at dette er nok en klisje, men tvert imot. Noah Fosters, skrekkfilmnerden tar nemlig over rollen som historiens forteller, og hver gang hovedpersonene kommer inn i en klisjesituasjon forteller han nøyaktig hva som ville skjedd i en skrekkfilm. Det skaper en fantastisk spenning som ikke er til å holde ut.

Vanligvis i skrekkfilmer og serier vet vi alltid hvem morderen er. Men skaperne av denne serien har gjort en utrolig bra jobb med å holde seerne på pinebenken.

Mot slutten av sesongen er listen lang over hvem morderen kan være og det store avsløringen tar pusten fra deg.

Serien er etter min mening den beste serien basert på «Scream»-filmene. Jeg anbefaler absolutt å se den fordi den er enormt spennende og stappfull av plot-tvister. Derfor gir jeg den terningkast 6.

LES FLERE ANMELDELSER:

Kommentarer til denne saken