Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 6«Rogue One: A Star Wars story»: Kanskje årets beste actionfilm

Artikkelen er over 4 år gammel

– Rogue One er ikke bare en fantastisk utvidelse av det universet vi allerede kjenner og elsker, men fungerer også perfekt på egen hånd, skriver vår anmelder.

Film: «Rogue One: A Star Wars story»

Utgivelsesår: 2016

Terningkast: 6

«Rogue One: A Star Wars story» er ikke bare den første «spin-off» filmen i dette høyt elskede universet, men også en direkte forløper til den første filmen fra 1977.

I regissørstolen sitter den fortsatt relativt «ferske» Gareth Edwards, som fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med «Godzilla (2014)».

Med seg har han også «Michael Giacchino», den første komponisten etter «John Williams», som har stått for musikken siden 1977. Og med det som til og med ble kalt et «eksperiment» for å se om det var interesse for en utvidelse av universet, hadde Gareth Edwards og Disney mye å bevise.

Og klarte de det? Absolutt!

Rogue One er ikke bare en fantastisk utvidelse av det universet vi allerede kjenner og elsker, men fungerer også perfekt på egen hånd!

Vi blir satt rett inn i historien fra første sekund, og videre blir vi introdusert til flere nye karakterer og planeter. Til tross for at det hele 6 «helter» vi skal heie på, og enda flere karakterer som kommer inn senere, får vi likevel nok tid til å bli introdusert for hele gjengen.

Noe av det aller beste med filmen, er at den ikke føles optimistisk eller «barnslig».

Den er brutal og føles veldig realistisk i sin framstilling av krig, men har samtidig sine komiske øyeblikk, uten at dette går på bekostning av filmens mørke toner.

Alt i alt er det vanskelig å beskrive filmens høydepunkter uten å «spoile». Men man kan trygt si at de absolutt er der, og det er mange av dem!

«Rogue One» setter oss midt i en krig, basert på terror, moralsk urett og en overhengende følelse av håpløshet, men samtidig et glimt av håp.

Den kanskje aller beste actionfilmen i år, er en opplevelse som absolutt må sees på kino!

LES FLERE FILMANMELDELSER:

Kommentarer til denne saken