Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 6«Planet Earth 2»: Tidenes beste naturdokumentar

Artikkelen er over 3 år gammel

«Planet Earth 2» vil få deg til å innse hvor fantastisk naturen egentlig er, mener Puls-skribent Robertas Vilimas.

Den første «Planet Earth»-dokumentaren kom ut i 2006, over ti år siden, og jeg husker at jeg så den i en alder av åtte år og var fullstendig oppslukt.

Bare forestill dere lyden av en to måneder gammel isbjørnunge som drar seg ut av hiet for første gang, mens mammabjørnen er mange hundre meter unna fordi hun rullet seg rundt i snø og nøt sollyset for første gang på fem måneder.

Eller den vidunderlige lyden av en løveunge som klarer et skikkelig brøl for første gang, passet på av moren sin og den late løvefaren som bare ligger der og er komisk ubrukelig.

Det aller beste må ha vært den vidunderlige bruken av kameraopptak og musikk, med perfekt oppdelte episoder så alt virket nærmest sømløst satt sammen. De små episodene med de forskjellige og varierende segmentene føltes som separerte små filmer, da de inneholdt mange forskjellige sjangre – alt fra å oppleve skikkelig Hollywood-lignende actionscener, rømmescener hvor dyreflokkene måtte komme seg vekk fra rovdyrene, eller komiske scenarioer hvor dyrene gjorde de mest underligste og absurde tingene.

Man ender opp med å sitte der foran skjermen og virkelig innse hvor mye naturen virkelig har å tilby. Det er uten tvil den beste dokumentaren du noensinne kommer til å se.

LES FLERE ANMELDELSER:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.