Mads Brekke fra Hønefoss er utdannet filmregissør, manusforfatter og klipper. Nå har han valgt å skape sin egen arbeidsplass som filmmaker. Og kontoret? Det er hjemme, i Hønefoss.

Det var i løpet av det siste året på linjen Medie- og kommunikasjon på Hønefoss videregående skole at han oppdaget hva han ønsket å drive med: film på heltid.

En lærer hadde oppfordret ham til å utforske sjangeren −han hadde trolig sett et talent. Mads fulgte oppfordringen, og forsto raskt at læreren hadde rett.

LES OGSÅ: Aleksander Dokkeberg filmet sitt tøffeste øyeblikk: – Mamma, jeg er homofil

Skole og kultur

Mads valgte derfor å forfølge drømmen, som tok ham til Bergen hvor han studerte ved en filmskole i to år.

Deretter dro han videre til Sør-Afrika hvor han fullførte en bachelorgrad innen film.

– Det var utrolig spennende i Sør-Afrika, jeg måtte jo snakke med og forholde meg til folk med en helt annen kulturell bakgrunn. Jeg lærte mye, og hadde det veldig gøy der. Det var egentlig ikke noe jeg hadde planlagt veldig godt, men når sjansen kom, så grep jeg den. En så kul sjanse dukker vel ikke opp to ganger, sier Mads og smiler.

LES OGSÅ: Dokumentarfilmer du bør få med deg

Variert bakgrunn

Mads mener at han ikke har fått noen spesiell karriereveiledning, men at han har lært av å se på andres arbeider, i tillegg til at han har «puslet en god del på egenhånd».

Det er slik han har funnet «sin egen vei». Før studiene brukte han dessuten ett år på å reise rundt og tjene penger.

Han jobbet også som telefonselger. Han har også tidligere laget reisedagbøker, prosjekter innenfor film og foto samt musikkvideoer, reklamefilmer og sketsjer.

Mads forteller at han gjør alt selv; tar bilder, filmer, klipper og limer til det blir et perfekt produkt han kan vise fram.

– Har du noen store prosjekter på gang nå?

– Akkurat nå driver jeg og lager en liten film med bilder og videosnutter av prosessen om nye Toyota i Osloveien. Hvordan bygget har blitt til det er nå. Dette er et prosjekt som skal vises fram på den store åpningen, sier han.

Kulturinteressert

Mads og en kamerat, Adrian Lystad, drømmer om å etablere en teaterlinje i Hønefoss, hvor de kan la sin kreativitet spille ut. De ønsker at Hønefoss skal bli en skikkelig kulturby.

– Hvordan menere du at det kan skje?

– Jeg synes at det er kult med Jailhouse Rock og Hønefossrevyen, men vil at flere talenter skal få sjansen til å utvikle seg.

I løpet av en femårsperiode håper vi at de er i gang med teater eller film for full sal, gjerne i det som foreløpig omtales som Gledeshuset.

LES OGSÅ: Er filmkveldens dager talte?

Historiefortelleren

– Hva er det som driver deg framover?

– Jeg liker å påvirke andre mennesker med en god historie, det er derfor jeg driver med det jeg gjør, sier han og smiler lurt.

LES OGSÅ: – Viktig for unge å ta bevisste valg