I kveld kan du se Carl August Klevjers (20) film på nett: – Alle har en historie å fortelle

LANG PROSESS: Bak filmen til Carl August Klevjer ligger et og et halvt år med hardt arbeid.

LANG PROSESS: Bak filmen til Carl August Klevjer ligger et og et halvt år med hardt arbeid. Foto:

Av

Første episode av Carl August Klevjers film «The New Wave» publiseres i dag YouTube.

DEL

PulsFilmen «The New Wave» hadde premiere 23. februar på Byscenen. Fra i dag vil episodene bli publisert fredager klokka 18.00 YouTube-kanalen «Klevjer Studios».

Lang prosess

Carl August forteller om en vellykket premiere og gode tilbakemeldinger. Bak det hele ligger et og et halvt år med hardt arbeid. Selve produksjonsprosessen har tatt ett og et halvt år, men det har ligget i bakhodet til regissøren i åtte år.

– Det å endelig kunne vise fram for hele verden hva jeg har jobbet med, er både nervepirrende og kjempegøy på samme tid. Nervepirrende fordi jeg har hatt alt ansvaret, men gøy fordi dette er noe jeg har jobbet så lenge og hardt med og derfor er sikker på at jeg treffer de målgruppene jeg ønsker å treffe, sier han.

Stort ansvar

Carl August forteller at han har fått utrolig mye hjelp og støtte av venner, og at det ikke hadde blitt noe av uten dem. Det er likevel han selv som har laget hele historien, komponert musikken og filmet scenene, og med det følger stort ansvar.

– Når jeg har gitt meg selv alle disse oppgavene, er det også jeg som må forsvare hver eneste avgjørelse, og det er egentlig litt skummelt med så stort ansvar. Men når jeg ser tilbake på det nå er det bare gøy, mener han.

NOE Å FORTELLE: Carl August tror at alle mennesker har noe å fortelle, hans måte ble tilfeldigvis gjennom film.

NOE Å FORTELLE: Carl August tror at alle mennesker har noe å fortelle, hans måte ble tilfeldigvis gjennom film. Foto:

Begynte med videospill

Interessen for film begynte allerede på barneskolen da en kompis introduserte videospill for ham. På den tiden var det en trend i USA å lage videoer basert på disse videospillene. Carl August forteller at dette vekket en interesse i ham.

– Den første videospill-filmatiseringen jeg lagde vant førsteplass i en konkurranse, og det ga et slags kick på å ville fortsette. Den ble også starten på «The New Wave», sier han.

Film som kreativt utløp

– I bunn er jeg et kreativt menneske og dessuten tror jeg alle har et behov for å uttrykke noe, eller å fortelle og dele historier. Film ble «tilfeldigvis» mitt utløp for det, sier Carl August.

Senere har han blitt inspirert av regissørene bak blant annet «Star Wars», «The Shining» og «Fangen Fra Azkaban», og forteller at man kan se tydelige trekk fra andre filmer i «The New Wave» om man er veldig filminteressert.

Veien videre

Selv om bestemt tidspunkt ikke er satt, jobbes målene mot hele tiden. For regissør er han bestemt på å være.

– Jeg jobber ikke med noe spesielt akkurat nå, men jeg har to prosjekter litt i bakhodet. Jeg har også lyst å fortsette litt i sci-fi sjangeren, men vil ikke låse meg til noe. Vi får se, men det blir absolutt film, lover han.

LES OGSÅ:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags