Terningkast 5: Helt «innafor»

Ida Golberg, skribent.

Ida Golberg, skribent. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

–Serien vekker mange og viktige debatter om temaer som vår generasjon før eller senere blir nødt til å ta stilling til, skriver Ida Golberg om NRK-produserte «Innafor».

DEL

Puls - anmeldelseTittel: «Innafor», norsk dokumentarserie i 4 episoder

Terningkast: 5

De totalt fire episodene i den nye dokumentarserien fra NRK tar opp fenomener som det stadig snakkes mer om i samfunnet. Episodene ser på intimkirurgi, moderne sexarbeid, akademisk doping og en ny åpenhet rundt psykisk helse.

Journalist Emma Clare (25) har gått grundig inn i alle sakene med en genuin interesse for hvert tema. Episodene «Fiks meg», «Kjøp meg», «Dop meg» og «Blottlegg meg» går til slutt ut på det samme: hva skal vi godta og ikke godta i samfunnet?

Serien blir nyansert nok til å gi alle som ser den et godt innblikk i alle temaene. Emma Clare går kanskje ikke helt uredd inn i rollen som prøvekanin for alle de forskjellige temaene, men det gjør serien bare bedre og mer troverdig.

Gjennom serien bytter hun om på å være journalisten, subjektet og fortelleren. Hele veien får vi hennes tanker og følelser rundt alt som skjer, og hun tar med seg leserne på for eksempel sugardating og intimkonsultasjon.

Serien vekker mange og viktige debatter om temaer som vår generasjon før eller senere blir nødt til å ta stilling til. Det blir formidlet på en morsom og jordnær måte, men unge mennesker som snakker om alle temaene med sine egne synspunkter og meninger.

Dette er en god og viktig serie jeg virkelig kan anbefale.

LES OGSÅ: «Valkyrien»: En mørk og dyster spenningsserie

FIKK DU MED DEG DENNE?

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags