Terningkast 5: «Et helt halvt år»: En tårevåt, uforglemmelig film

Mina Hagen, skribent.

Mina Hagen, skribent. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

En boksuksess har blitt film. Skribent Mina Hagen har trillet terning, og har landet på en sterk femmer. Her kan du lese hvorfor.

DEL

Puls - ANmeldelse Tittel: «Et helt halvt år»

Sjanger: Romantisk drama

Med: Emilia Clarke, Sam Claflin

Et helt halvt år er en romantisk dramafilm basert på den bestselgende boka av den britiske forfatteren Jojo Moyes.

Filmen handler om den unge, fargerike Louisa Clarke som etter å ha mistet jobben, begynner som personlig assistent for den rike og innesluttede William Traynor.

To år tidligere ble William utsatt for en alvorlig motorsykkelulykke som endte med lammelse fra halsen og ned.

Dette førte naturlig nok til at han ikke lenger kunne fortsette som vellykket investor og aktiv friluftsmann. Heller ikke personligheten hans ble den samme, og dette blir tydelig vist i filmen.

Etter hvert som Lou blir kjent med den unge, deprimerte mannen er det tydelig at deres tilsynelatende ulike personligheter fungerer godt sammen.

Hennes sprudlende humør og treffende kommentarer klarer å endre Williams syn på livet og seg selv. Men er dette nok til å redde ham?

Filmen inneholder mye humor og romantikk, men den tar også opp dypere temaer som funksjonshemninger, depresjoner og aktiv dødshjelp. Dette blir framstilt på en interessant måte som både engasjerer og påvirker publikum.

Likevel kan det diskuteres om så alvorlige temaer bør skjules bak romantiske scener og latter. Filmen skaper i alle fall reaksjoner.

Boken blir fulgt på flere områder, og lite er utelatt.

Takket være imponerende skuespill og vel gjennomførte detaljer som humle-strømpebuksene og Norges vikingløp er filmen noe også bokelskerne kan se fram til.

Et helt halvt år kan beskrives som en tårevåt filmopplevelse med flere sterke innslag.

Men selv med flere triste scener er det en film full av fantastiske øyeblikk, og man sitter igjen med en tilfreds følelse. Dette er en film ingen vil gå glipp av!

LES OGSÅ:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags