Terningkast 5: En fabelaktig verden utenfor Galtvort

Kim Justine Schipmann, skribent.

Kim Justine Schipmann, skribent. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vår anmelder er svært begeistret over den siste filmproduksjonen til forfatter J. K. Rowling.

DEL

Puls - anmeldelseFilm: «Fabeldyr og hvor de er å finne»

Skuespillere: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Alison Sudol, Ezra Miller, Colling Farrel, Dan Fogler

Terningkast: 5

«Fabeldyr og hvor de er å finne» hadde premiere i norske kinoer 16. november. Vi blir tatt med tilbake til 1920-tallets New York, en setting litt utenom de vanlige Harry Potter-filmene vi er vant til.

Det er forfriskende å se den magiske verdenen utenfor Galtvorts dører, noe som gir et håp om at filmen kanskje klarer å stå på egne bein.

Fabelaktig historie

Salamander Fisle, som spilles av den kjente skuespilleren Eddie Redmayne, ankommer New York med en koffert full av små og store fabeldyr, og det går ikke fem minutter før han får seg selv i trøbbel.

Eks-svartspaneren Tina Goldstein (Katherine Waterston) prøver å holde Fisle i sjakk, men ender opp med å hjelpe ham ut av situasjonen, sammen med sin søster Qeenie (Alison Sudol) og de blir et godt team.

Toppen av kransekaken er Dan Fogler, som i denne filmen spiller en gump som bare tilfeldigvis roter seg bort i Fisle og hans koffert.

Jakob Kawolski, som gumpen heter, er nok den karakteren vi som publikum kan identifisere oss mest med, siden vi på lik linje med han opplever disse dyrene for første gang.

Fantastiske figurer

Filmen krydres med et enormt bibliotek av fabeldyr og beist, den ene mer spesiell enn den andre, og for dem som liker fantasyfilmer må jeg si at det er herlig å kunne gå seg bort blant disse.

Videre har filmen et bredt spekter av effekter og virkemidler som lys og musikk setter sterke og klare stemninger i de forskjellige scenene. Humoren i filmen er også til stede, og lattertårene trillet fram i kinosalen flere ganger.

Filmen «Fabeldyr og hvor de er å finne» har vært en interessant film å følge med på, i og med at den er basert på en bok, men et manus som Rowling selv har skrevet. På grunn av dette kjente ingen historien eller kunne vite hvordan filmen kom til å bli.

Alt i alt er dette en fin film for fantasy-elskere, og ikke minst har filmen levd opp til forventningene. «Fabeldyr og hvor de er å finne» fortsetter i samme verden som Harry Potter, uten å dra ut selve serien, men heller lage en ny storyline som det blir spennende å følge videre.

LES FLERE ANMELDELSER:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags