Terningkast 6: En ekstraordinær filmopplevelse

Carl August Klevjer har trillet terning igjen!

Carl August Klevjer har trillet terning igjen! Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Terningkast seks? Les hvorfor her!

DEL

Puls - anmeldelseFilmtittel: «Cloud Atlas» (2012)

Regi: Lana Wachowski, Tom Tykwer, Andy Wachowski

Terningkast: 6

Boken «Cloud Atlas» fra 2004, skrevet av forfatteren David Mitchell, ble fort kjent som en innovativ og revolusjonerende ny-klassiker.

Da ønskene om en filmatisering begynte å spre seg blant fans, ble det fort erklært umulig å bringe den komplekse visjonen fra boka videre til det store lerretet.

Det skulle ta åtte år, tre regissører, et eget studio, og flere private investorer, før Warner Bros som eneste studio godtok å distribuere den videre. Og om de klarte å realisere denne umuligheten? Absolutt!

Det er ingen enkel film vi snakker om her. Vi følger en slavehandler i 1849, en komponist i 1936, en journalist i 1974, en forelegger i 2012, en opprørskjemper i 2144, og avslutter med en landsbybeboer 106 vintre etter verdens undergang.

Det kan fort virke som filmen er rotete, og framstår som å veksle mellom seks forskjellige TV-kanaler, men det er her det geniale bak filmen ligger.

Alle de seks historiene har både direkte og skjulte sammenhenger, som påvirker neste tidsalder.

Dessverre ble filmen ingen umiddelbar suksess. Det er ikke før de siste årene, at denne filmen har begynt å bli anerkjent.

Med fantastisk musikk, et imponerende rollegalleri og en original filmmodell anbefales det virkelig å sjekke ut denne filmen!

LES FLERE ANMELDELSER:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags